Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. április 17. 15:04

A dunaújvárosi (sztálinvárosi) csata – Bódi György olvasói levele


Hirdetés

„Egy ötvenfős, külső biztonsági őrökből álló csoport akart bejutni péntek este Dunaújvárosba. A településen most hatalmas a rendőri készültség, a Dunai Vasműhöz 50 rendőrt vezényeltek” – mondta Pintér Tamás (Jobbik) városi polgármester az egyik vezető magyar hírportálnak. A nyilatkozatból kitűnik az is, hogy nem valami széplelkű társaság akart egy irodalmi estet meglátogatni, hanem válogatott kigyúrt, kopasz verőlegények serege készült betörni a városba, és ott erőszakkal rendezni bizonyos ügyeket a Dunai Vasmű körül. (Az egykori sztálinvárosi acélgyárhoz nekem annyi kötődésem van, hogy az orosz hadifogságból 1948-ban hazatért apám – akit most találtam meg az interneten közzétett hadifogoly listán – is ott dolgozott a dunapentelei építkezésen, amelyből később a Vasmű lett.)

A cikkből kiderül, hogy Dunaújvárosban egy ideje szabályos maffiaháború zajlik az ukrán, orosz és egyéb offshore hátterű tulajdonosok között. Most jelenleg éppen a Dunaferr ukrán kisebbségi tulajdonosának adja a cég vezetését, amelynek képviselője, Mikó István szerint a „kimondottan militáns benyomást keltő férfiakból álló csapatot pénteken az esti órákban a hatóságok feltartóztatták.”

Történik mindez Magyarországon, 2021. április 16-án, Budapesttől körülbelül száz kilométerre, Orbán Viktor szakadatlan uralkodásának tizenegyedik évében. Magyarországon az ismét baráti, testvéri orosz, ukrán és egyéb offshore elvtársak közreműködésével. Akik nem jelentenek nemzetbiztonsági kockázatot. Nemzetbiztonsági kockázatot a migránsok, a melegek, az „oltástagadó baloldaliak”, „a család az család” elvet jelentő németek jelentenek. Akiknek ügyvivőjét az orosz- és kínai barát külügyminiszter be is kérette. Akinek annyi mondanivalója volt az amerikai elnökválasztás kampányidőszakában, hogy „Biden fia előbb tisztázza ukrán maffiaügyeit!” Aki – és akik – szerint semmiféle nemzetbiztonsági kockázattal nem jár Budapest szívébe telepíteni 540 milliárd forintos kínai hitelből a gigantikus Fudan Egyetemet. Nem, mert szépen jön majd vissza a NER-lovagok zsebébe a pénz a hitelből, és természetesen NER-lovagok építenék meg a kínai egyetemet is. Mint ahogyan Európa legszegényebb miniszterelnökének szomszédja, Mészáros Lőrinc építi a most 700 milliárdos Budapest–Belgrád–Budapest vasútvonalat is, ami persze időközben drágulhat is, mint ahogyan az lenni szokott.

De térjünk vissza Dunaújvárosba! Az egykor nemzeti büszkeségnek számító Dunai Vasmű ma ukrán és orosz maffiaharc tárgya, vagyis Magyarország szívében „külföldi hatalmak” bandaháborúja zajlik. Eközben a magyar melós dolgozik. Néha ugyan akadozik a bérek kifizetése, a szakszervezet tevékenységét nem nézik jó szemmel a tulajdonosok, időnként nem engedik be képviselőiket saját munkahelyükre, de hát ilyen az üzleti élet, amellyel, mint saját magától tudjuk, a miniszterelnök nem foglalkozik.

Ismereteim szerint eddig a magyar kormányzat a történtekről nem foglalt állást. Nem az üzleti életről, hanem az ország közepén zajló maffiaháborúról. Mert az bizonyára nem esemény, nem zavarja sem a köz-, sem a nemzetbiztonságot.

A cégvezetés viszont úgy kommentálta a történet kifutását, hogy az „ukrán módszereket nem engedik Magyarországon, azokat a hatóságok nem tűrik el.”

És még azt is mondta: „Az Európai Unióban nem lehet erővel, erőszakkal, zsoldosokkal elfoglalni egy vállalatot.”

Hirtelen eszükbe jutott, hogy az Európai Unió tagjai vagyunk, annak értékrendjét, szabályait illene tiszteletben tartani, és hogy ez a körülmény Magyarországnak biztonságot is jelent.

De ehhez kellettek a sajnálatos dunaújvárosi események...

Bódi György

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bódi György Dunaferr Dunaújváros olvasói levél

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés