Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. április 16. 14:13 Forrás: 24.hu

Az ellenzéki pártok szerint a szülőkre, tanárokra hárítja a felelősséget Orbán Viktor

Az ellenzéki összefogás pártjai szerint azonban a felelősség a miniszterelnöké. Felszólítják a kormányfőt, vonja vissza az óvodák, iskolák hétfői nyitásáról szóló döntést.

Hirdetés

Az ellenzéki pártok (DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP,  Párbeszéd) szerint a kormány hétfőtől több százezer óvodást, alsó tagozatos diákot, szülőt és tanítót tesz ki a koronavírus harmadik, egyben legveszélyesebb hullámának. Mindezt úgy, hogy a frissen beoltott pedagógusoknál még nem alakult ki a teljes védettség, a betegek, kórházban ápoltak átlagéletkora csökken, egyre több fiatal kapja el a betegsége, és küzd súlyos tünetekkel.

Mint írták, ha úgy nyitnak az óvodák, iskolák, hogy nem megfelelő a pedagógusok védettsége, nagyobb az esélye a vírus terjedésének, így a szülők is sokkal kitettebbek a fertőzésnek, mert sok esetben még nem kapták meg az oltást.

Hangsúlyozzák, Orbán Viktor nem háríthatja a szülőkre a döntést és a felelősséget, hogy engedik-e iskolába a gyereket, vagy sem. A fertőzöttek és a halottak magas száma miatt a kormánynak az online oktatás teljes körű fenntartásáról kellene döntenie.

A hat együttműködő ellenzéki párt felszólítja a kormányt, hogy ne játsszon több százezer magyar életével, vonja vissza az óvodák és iskolák hétfői nyitásáról szóló döntését!

Mint írták, a nyitásról az aktuális járványadatok alapján, azt követően kellene dönteni, ha minden azt kérő pedagógus megkapta már a  második oltást és eltelt a védettség kialakulásához szükséges idő.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: általános iskola ellenzéki összefogás járvány koronavírus nyitás oktatás Orbán Viktor
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés