Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. április 16. 10:19

Rogán Antal üzleti köre havi 90 millió forintért tárolja a fölöslegesen vásárolt lélegeztetőgépeket

Úgy látszik, a kínai lélegeztetőgépeknek nem csak a beszerezése, de a tárolása is bomba üzlet.

Hirdetés

A feleslegesen nagy számban vásárolt lélegeztetőgépeket a kormány fél évig ingyenesen tárolhatta a Teva Gyógyszergyár Zrt.-vel kötött stratégiai megállapodásnak köszönhetően. Azonban tavaly októbertől ez már közel százmillió forintba kerül havonta a költségvetésnek – derítette ki a hvg.

A költségek úgy emelkedtek a magasba, hogy a lélegeztetőgépeket egy méterrel sem vitték arrébb, ugyanott tárolják őket, mint korábban.

A raktárépület azonban néhány hónap alatt két alkalommal is gazdát cserélt. Az ingatlant először Schimicsek Tibor Victoria Ingatlanhasznosító Kft.-je vásárolta meg. Ez a cég arról ismert, hogy Rogán Antal polgármestersége idején jutott értékes ingatlanokhoz Budapesten az V. kerületben – jegyzi meg a lap.

Schimicsek azonban valószínűleg csak közvetítőként vett részt az ügyletben, ugyanis a raktárakat nemsokára tovább adta a Carion Befektetési Alapkezelő Zrt.-nek. Rogán Antal neve pedig ennek a vállalkozásnak a kapcsán is felmerült, ugyanis az ő nevével fémjelzett otthonteremtési közösségekről szóló törvényt kifejezetten erre a cégre szabták.

Ahogy az ingatlan gazdát cserélt, a lélegeztetőgépek tárolásának költségei ugrásszerűen megnövekedtek: A bérleti díj havonta 74,3 millió forint, amire havi 13 millió forint összegű üzemeltetési díj, valamint 3,1 millió forintos rezsiátalány rakódik.

Így összesen 90 millióba kerül havonta az államnak a nem használt gépek tárolása, és ez a pénz minden jel szerint Rogán Antal üzleti körénél csapódik le.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: közpénz lélegeztetőgép Rogán Antal egészségügy Kína
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés