Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. április 16. 08:36

Orbán szerint hat hét múlva „kint vagyunk a vízből”

Orbán Viktor a péntek reggeli szokásos rádióinterjújában arról is beszélt, hogy szerinte „hat hét múlva kint vagyunk a vízből”. Azt is megígérte, hogy sokkal több munkahely lesz a járvány után, mint előtte volt.

Hirdetés

A miniszterelnök először arról beszélt, hogy miért változtattak az iskolanyitás eredeti elképzelésén. Mint mondta „Az óvatosság és a fokozatosság miatt.” Orbán szerint a döntésnél fontos szerepet játszott a bölcsődékben tapasztalható helyzet, ugyanis egyre többen vitték be a gyerekeket az intézményekbe. A kórházi adatok szerint pedig 27 gyermek van kórházban, 2 gyermek lélegeztetőgépen. Hozzátette, döntésükkel „valósághoz legközelebb álló” igazgatók kezébe adták a döntést, hogy a gyermekeiket féltő szülők otthon tarthassák még gyermekeiket.

Az interjúban csalódását fejezte ki, hogy a pedagógusok közül az általa reméltnél kevesebben jelentkeztek oltásra.

Az is megígérte, hogy a következő hat hét alatt megduplázzák majd az oltottak számát.

Az amerikai Janssen oltással kapcsolatban bejelentette, hogy ugyanolyan eljárással vizsgálják majd meg, mint ahogyan a keleti vakcinákat. Pedig ezt a vizsgálatot nyugati vakcinák esetében nem alkalmazták.

Amikor a baloldal oltásellenességéről kérdezték, azt válaszolta, egyetlen országban sem látott még olyan ellenzéket, mint a magyar, amely folyamatosan ilyen politikát folytat. Szerinte a baloldal „eszement dolgokat” csinál és ez a járvány és a válság elhúzódásához vezet.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy szerinte amennyiben az oltási tervet pontosan megvalósítják akkor „kint vagyunk a vízből”.

„A teraszok nyitása egy szimbolikus lépése a régi életünk visszaszerzésének”

- mondta. Arra biztatta a vendéglátósokat, hogy most ingyen tehetik ki az asztalokat és a székeket, mert most ingyen megtehetik ez.

Az interjúban vállalást is tett: sokkal több munkahely lesz a járvány okozta válság után, mint előtte volt. Ez elsősorban a több ezer milliárd forintos újraindítási költségvetésnek lesz köszönhető idén és jövőre.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: interjú Janssen-vakcina munkahely oltás oltásellenesség Orbán Viktor
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés