Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. április 15. 19:38

Újra csalók próbálják meg lehúzni a szegedieket

Több Szegeddel foglalkozó Facebook oldalon is keringenek történetek arról, hogy emberek lakásfelújítás, vagy ablakcserét ajánlva mentek be lakásokba és ahol tehetik, előleget felvéve távoznak. Természetesen utána már nem mennek vissza elvégezni a vállalt munka.

Hirdetés

Újra csalók tűntek fel a városban. Legtöbbször idősebb emberekhez csöngetnek be és nekik ígérnek különféle munkák elvégzését, általában ablakcserét kínálnak. Az elmúlt napokban többen is írtak hasonló esetről a Facebookon.

Az egyik felhasználó azt írta: „Apumnál is volt, bekéredzkedett a lakásba. Ledarálta gyorsan az infókat, szinte megszólalni sem hagyta apumat, és óriási kedvezményt ajánlott, ha azonnal fizet. Szerencsére nem fizetett apum. A végén már az volt, hogy bármennyit fizethet most kp-ban, és akkor meglesz a kedvezmény, de ha nem akkor elúszott... Se csekk, semmi, csak helyben kp. Szerencsére nem dőlt be!”

Egy hölgy így számolt be az esetről: „A Hont Ferenc utcába is járt, valami szigetelés ürüggyel. Azonnal hívtam a közös képviselőt és mondta senkivel nincs megállapodásunk, ezt elmondtam a férfinak és erre az volt a válasz nem a társasházzal szervezkedik, Én elküldtem más éghajlatra!”

Egy másik, Makkosházán lakó hölgy azt írt, hogy őket 60 ezer forinttal károsították meg.

A sort hosszan lehetne folytatni, sokan régebbi, több éves ügyet idéztek fel, amikor szintén hasonló módon próbálkoztak a csalók.

Szabó Szilvia, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy

hozzájuk feljelentés nem, azonban már több bejelentés is érkezett.

Hangsúlyozta, soha ne engedjünk be a lakásunkba idegeneket, csak olyanokat, akik hivatalos papírral, vagy igazolvánnyal igazolják magukat. Arra is felhívta a figyelmet, hogy csak számla ellenébe, aláírt hivatalos szerződés után adjunk pénzt bárkinek. Az időseknek azt ajánlja, ha bármilyen munkával, ajánlattal keresik meg őket, beszéljék meg azt családjukkal.

Szabó Szilvia hozzátette, amennyiben valakit megkárosítottak a csalók, azok mindenképpen tegyenek feljelentést a rendőrségen, mert csak így tudják elfogni a bűnözőket és ezzel azt is elősegítik, hogy más embereket ne tudjanak becsapni.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: csalók Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés