Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Szegeden csökkent az ittas vezetők száma tavaly: az elmúlt tíz év legjobb baleseti statisztikája lett az eredmény
Szegeden 2021. április 15. 16:53

Szegeden csökkent az ittas vezetők száma tavaly: az elmúlt tíz év legjobb baleseti statisztikája lett az eredmény

Tíz éve nem volt ilyen kevés baleseti sérült Szegeden, mint tavaly. Felére csökkent az ittas járművezetők által okozott személyi sérülések száma is. Miközben több mint harminccal csökkent a sérüléssel járó, nőtt a halálos kimenetelű balesetek száma.

Hirdetés

Szegeden 2020-ban az egy évvel korábbihoz képest hetvennel kevesebb, 224 személyi sérüléssel járó baleset történt, amelyekben összesen 261-en sérültek meg. Ez az elmúlt tíz év legkedvezőbb adata – derül ki abból a beszámolóból, amelyet a Szegedi Rendőrkapitányság készített a városi közgyűlés számára.

A jelentősen javuló baleseti statisztika ellenére rossz hír viszont, hogy tavaly összesen 5 halálos baleset történt Szegeden, ami kettővel több, mint egy évvel korábban.

A 2020-ban bekövetkezett balesetek megoszlása

  • halálos: 5 (2019-ben 3)
  • súlyos sérüléssel járó: 56 (2019-ben 100)
  • könnyű sérüléssel járó: 163 (2019-ben 191)

A beleseti okok között továbbra is az elsőbbségadási, valamint a kanyarodási szabályok megsértése vezet, de a relatív gyorshajtás is dobogós helyen szerepel.

Úgy tűnik, visszaszorulóban az ittas járművezetés Szegeden.

Az alkohol hatása alatt álló sofőrök tavaly 7 balesetet okoztak a város területén, szemben a 2019-ben bekövetkezett 14 esettel.

Jelentősen csökkent azoknak a járművezetőknek a száma is, akiknél alkoholfogyasztást mutatott ki tavaly a szonda: 360 ilyen esetről számol be a rendőrségi jelentés, miközben egy évvel korábban 424 esetben színeződött el a szonda.

Tavaly a közlekedési ellenőrzések során 38 esetben értek tetten az egyenruhások olyan járművezetőt, akit korábban eltiltottak ettől.

Több mint 11 millió forintba került a járványügyi szabályok megsértése

Tavaly nemcsak a közlekedés rendjének biztosításában volt fontos feladatuk a szegedi rendőröknek, hanem akadt tennivalójuk a koronavírus-járvány miatt is.

Márciustól az év végig összesen 34 ezer 271 karanténban lévő embert ellenőriztek, és 3833 üzletben is megnézték, hogy betartják-e a szabályokat.

Ezt nem mindenki tette meg, ezért egy, a szabályok ellen súlyosan vétő üzletet be is kellett zárni.

A járványügyi korlátozó rendszabályok megsértőire összesen 11 millió 730 ezer forint szabálysértési bírságot szabtak ki.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: baleset ittas vezetés jelentés közlekedésbiztonság statisztika Szegedi Rendőrkapitányság
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés