Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. április 15. 15:03

Makrai László: Szeged 70 ezres faállománya egyedülálló gondozást kap

Mennyire nehezíti meg a járványhelyzet a közterületek rendben tartását? Erről beszélgetett Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. ügyvezetője Balogh Judittal a Téma szerdai adásában.

Hirdetés

Makrai László elmondta, a szegedi faállomány a becslések szerint körülbelül 70 ezer fából áll. Ebből évente olyan 6-800 fát kell kivágni az egészségi állapotuk romlása miatt, ami aránylag kevésnek tekinthető. Erre azonban feltétlenül szükség van a járókelők és a közlekedők biztonságának megóvása érdekében, hiszen nagyobb szélrohamok esetén a beteg fákról leeső ágak veszélyesek lehetnek.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. már megkezdte a tavaszi lemosó permetezést, amihez az emberi egészségre ártalmatlan szert használnak. Ez az eljárás az országban egyedülálló, nincs másik olyan parkállomány, ahol ezt alkalmaznák.

A koronavírus-járvány ellenére eddig sikerült minden feladatukat ellátni, szerencsére nem volt annyi megbetegedés a személyi állományban sem, ami ezt akadályozta volna. A vírus azonban többletfeladatokat jelent a cégnek, körülbelül 10 százalékkal növekedett például a lakossági hulladék mennyisége, ami azzal magyarázható, hogy sokkal több időt töltünk otthon.

A járvány miatt jelentősen növekedett a halálozások száma is, ez azonban nem okozott fennakadást a szegedi temetkezésekben.

A városban található ugyanis az ország egyik legnagyobb hamvasztóüzeme, amelynek kapacitása három megyét lát el – ennek köszönhető, hogy Szegeden, más településekkel ellentétben, nem tapasztalható probléma.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. vezetője beszélt a közterületekre ültetett virágok állapotáról is.

Elmondta, a tavaszi fagy nem ártott a már kiültetett hagymáknak, így a városban idén is virágoznak a tavaly telepített jácintok, nárciszok, tulipánok és a változatos színű nefelejcsek.

A teljes beszélgetést itt lehet megnézni:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Judit fakivágás faültetés halálozás Makrai László platán Szeged Televízió Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Téma virág
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés