Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. április 15. 11:16

Jaksity Kata: Minden pótolható, csak az élet nem

A felsősök szüleinek nem kell már gondolkodniuk, hogy menjen-e iskolába a gyerekük jövő héttől. A miniszterelnök bejelentette, számukra mégis marad a digitális oktatás. Az alsósok szülei viszont továbbra is nagy dilemmával szembesülnek, erről beszélgetett Jaksity Kata műsorvezetővel Balogh Judit a Téma szerdai adásában.

Hirdetés

„Rettenetesen tanácstalan vagyok. Egyszerűen nem érzem biztonságosnak az ápr. 19-i iskolanyitást, nagyon nem szívesen engedem a kislányomat suliba. Nem tudom, mit tegyek.”

Így indul a bejegyzés, amit Jaksity Kata tett közzé szerda délelőtt a Facebookon – de valószínűleg most rengeteg magyar szülő érez hasonlóan. Ezen pedig nem változtatott a miniszterelnök bejelentése sem, hiszen az alsó tagozatos gyerekeknek a tervek szerint el fog kezdődni a tanítás április 19-én.

A Téma adásában a műsorvezető elmondta, végül úgy döntött, nem engedi még iskolába az első osztályos lányát. Úgy gondolja, hogy a járványügyi statisztikában nem látszik még az a csökkenés, ami alapján biztonsággal újra lehetne indítani a jelenléti oktatást, és az átoltottságban sem értük el a szakemberek által szükségesnek tartott 5 milliós szintet.

Jaksity arra is felhívta a figyelmet, hogy mostanra már tudjuk, a vírus a gyerekekre is veszélyes, ráadásul ők a közösségben nem tudnak olyan szigorúan távolságot tartani, mint a felnőttek, és könnyen haza is vihetik a fertőzést.

Saját tapasztalatai szerint a szülők többsége folyamatosan keresi a módját, hogy törvényesen otthon tartsa a gyerekeit, mert túl veszélyesnek ítéli meg a jelenlegi helyzetet.

Úgy gondolja, az, hogy a felsősök mégsem mennek vissza az iskolába, nem csökkenti eléggé a fertőzés kockázatát. Minden pótolható, csak az élet nem – mondta.

A teljes beszélgetést itt lehet megnézni:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: iskola iskolabezárás koronavírus oktatás online oktatás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés