Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Mozizgatunk: Ha Ben Affleck már a zuhany alatt is sörözik, akkor ideje szembenéznie az alkoholizmussal, Melissa McCarthynak pedig azzal, hogy ő lett a női Adam Sandler
Művház 2021. április 14. 22:45

Mozizgatunk: Ha Ben Affleck már a zuhany alatt is sörözik, akkor ideje szembenéznie az alkoholizmussal, Melissa McCarthynak pedig azzal, hogy ő lett a női Adam Sandler

Újra itt van Gedzo és Kovács M. Norbert heti filmes okoskodása, amiben végre ismét van miért beszélni a Belvárosi Moziról is!

Hirdetés

Filmes podcast-sorozatunk legfrissebb részének rögtön az elején felhívjuk Szabó Évát, a szegedi Belvárosi Mozi vezetőjét, akivel arról beszélgettünk, hogy milyen újdonságokkal készül a mozi az újranyitásra, fókuszban azzal az új mini moziteremmel, ami nemrég készült el, és amiről bővebben itt már írtunk.

Aztán rögtön klasszikusokat idézünk fel, Ridley Scott két emblematikus filmjét, a 2000-ben bemutatott, Russel Crowe-nak Oscar-díjat hozó Gladiátort, és az 1979-es Alient, ami a magyar keresztségben ugye A nyolcadik utas: a Halál címet kapta, és aminek ha nincs is akkora rajongótábora, mint mondjuk a Star Warsnak, de megkerülhetetlen sci-fi-alapvetésnek számít.

Ezen kívül elmondjuk, milyen Ben Affleck nyilvánvalóan a saját életéből is táplálkozó filmje, A visszaút, amiben egy egykori kosárlabda-játékost alakít, akit felkérnek egy gimnáziumi csapat ráncbaszedésére, közben viszont súlyos alkoholizmusával és magánéleti traumáival is meg kell küzdenie. Emellett szintén Afflekctől szóba kerül a Határok mentén című 2019-es film is.

Mozizgatunk · Harmadik évad - Tizenötödik rész · 2021.04.14.

Továbbá beszélgetünk a Six Underground – Hatan az alvilágból című Michael Bay-filmről is, aminek kapcsán megfejtjük, hogy a látványos akciójelenetekben és grandiózus robbanásokban utazó rendezőnek mivel kellene foglalkoznia inkább a filmiparban a rendezés helyett.

Azt is elmondjuk, miért nézhetetlenül pocsék a Melissa McCarthy és Octavia Spencer főszereplésével készült új szuperhősfilm, a Thunder Force, ami a magyar fordításban (most kapaszkodjon meg, aki bír) azt a címet kapta, hogy A lecsap csapat, és bár vígjátéknak szánták a készítők, inkább sírni lehet rajta, mint nevetni.

Röviden beszélgetünk a BAFTA-díjakról is, és arról is elárulunk részleteket, hogy milyen terveink vannak a közelgő Oscar-gála kapcsán.

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Gedzo Kovács M. Norbert mozizgatunk mozizgatunk podcast Belvárosi Mozi Ben Affleck film filmajánló Hollywood mini mozi mozi Oscar-díj Szabó Éva alkoholizmus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés