Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Mihálik Edvin keményen visszaszólt Rovó Lászlónak a több száz milliós takarítási botrány ügyében
Szegeden 2021. április 14. 19:35

Mihálik Edvin keményen visszaszólt Rovó Lászlónak a több száz milliós takarítási botrány ügyében

A Momentum képviselője azt kéri számon a rektoron, hogy miközben politikamentességet követel másoktól, éppen ő az, aki kinevezése óta rendszeresen politikai szerepet vállal.

Hirdetés

Mihálik Edvin kedden jelentette be, hogy hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a Szegedi Tudományegyetemen megkötött 750 milliós takarítási szerződés ügyében. Ahogyan mi is beszámoltunk róla,

az intézmény közbeszerzés kiírása nélkül döntött a megbízásról, amit egy volt Fideszes képviselőjelölt vállalkozása kapott meg, ami a korábbi ár többszöröséért végezheti idén a takarítási feladatokat.

Ráadásul az összeférhetetlenség gyanúja is felmerült, ugyanis az egyetem közbeszerzési irodájának egyik munkatársa az előző év végéig tulajdonos volt a szóban forgó Kft.-ben.

Az SZTE nyilatkozatban válaszolt a feljelentésre: állításuk szerint a szerződés minden szempontból megfelel a hatályos jogszabályoknak és elutasítják a sajtóban megjelent állításokat. Szerintük a takarítási munkák árának megháromszorozódását piaci feltételek indokolják, összeférhetetlenségről pedig szó sincs. Továbbá sérelmezik, hogy az ügyben többen politikai kritikát fogalmaztak meg az intézménnyel szemben.

Az egyetem vezetése közleményében azt írta:

„Tisztelettel szeretnénk kérni a különféle politikai szerveződéseket és szereplőket, hogy ne keverjék bele politikai játszmákba az egyetemet, ne próbáljanak önmaguknak – így vagy úgy – politikai előnyt kovácsolni a Szegedi Tudományegyetemet felhasználva, és azon átgázolva.”

Mihálik Edvin Facebook bejegyzésben reagált az SZTE válaszára. A képviselő kifogásolja, hogy az a Rovó László beszél politikamentességről, aki rektorként a Fidesznek kampányolt, Fideszes kampányszakembereket foglalkoztatott az általa vezetett intézményben és rendszeresen a kormánypárt érdekeit képviselte.

A Momentum szegedi elnöke itt azokra az esetekre utalhat, amikor az SZTE rektora nyíltan politikai véleményt fogalmazott meg kinevezése óta:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Clean Star Complex Kft. feljelentés Fidesz hűtlen kezelés korrupció közbeszerzés közpénz Mihálik Edvin Momentum Rovó László Szegedi Tudományegyetem takarítás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés