Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. április 14. 18:41

Újabb milliárdos szerződéseket kötött a kormány a vadászati világkiállítás megrendezésére

A koronavírus-járvány ellenére is két kézzel szórja a pénzt a kormány a számára legkedvesebb rendezvényekre – a milliárdos szerződéseken pedig rendszerint a baráti cégek kaszálnak nagyot.

Hirdetés

A 24.hu birtokába került dokumentumok szerint újabb, több milliárd forint értékű szerződéseket kötött a kormány Semjén Zsolt vadászati világkiállításával és az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal kapcsolatos feladatok ellátására.

A két rendezvény megszervezésére már eddig is borzasztóan nagy összegeket fordítottunk, olyan elképesztő kiadásokra is jut pénz, mint a 16 méter magas, 10 tonna szarvasagancsból készült kapu.

A most nyilvánosságra került szerződéseket a magyar állam kizárólagos tulajdonában álló Egy a Természettel Nonprofit Kft. kötötte meg egy másik állami céggel, az Antenna Hungáriával. Ezek alapján

  • az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra nettó 5 milliárd forintot,
  • a Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállításra pedig nettó 2,5 milliárd forintot költünk még el.

A vadászati expó költségei így már összesen 5,2 milliárd forintot emésztenek fel.

A két megállapodáson kívül a Szijjártó Péter vezette Külgazdasági és Külügyminisztérium is kötött az Antenna Hungáriával egy 3 milliárdos szerződést rendezvényszervezési feladatok ellátására.

Bár a megállapodásokat formálisan egy állami tulajdonú céggel köttettek meg, a 24.hu arra hívja fel a figyelmet, hogy az Antenna Hungária alvállalkozói között rendszerint ott találjuk a kormányközeli vállalkozók jól ismert válllakozásait: a Balásy Gyula féle a Lounge Design Kft.-t és a New Land Media Kft-t., és Sarka Kata férjének, Bessenyei Istvánnak az örző-védő cégét, a Valtont.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Antenna Hungária közpénz külgazdasági és külügyminisztérium Semjén Zsolt szarvas Szijjártó Péter vadászati világkiállítás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés