Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. április 14. 17:15

Tízmillió forinttal többet költ idén az önkormányzat sporttámogatásokra

Hatvanmillió forintot fordít az önkormányzat idén sportegyesületek támogatására, ez bő tízmillióval több, mint az elmúlt évben. Leginkább az egyesületek működésére szánt összeg emelkedik.

Hirdetés

Elkészült a város ez évi sporttámogatási koncepciója, amiből kiderül, az idén is három jogcímen pályázhatnak majd a szegedi sportegyesületek önkormányzati támogatásra.

A kiosztható keretösszeg több mint 10 millió forinttal nőtt a 2020-as évhez képest, így az idei sportkeret teljes összege 60 millió forint.

Tavaly összesen 47 és fél millió forintot kaptak a támogatásra pályázó egyesületek. Működésre 40 milliót, utánpótlás-nevelésre 7 és fél millió forintot osztott szét az önkormányzat.

A járvány okán hozott szigorító intézkedések miatt a sportrendezvények többsége elmaradt, így erre a célra tavaly nem osztott támogatást az önkormányzat. Idén azonban ezen a jogcímen is lehet pályázni, összesen két és fél millió forintot igényelhetnek az egyesületek különféle szabadidős sportrendezvények szervezésére.

Az idén kiosztható keretösszeget elsősorban az növelte meg, hogy sportegyesületek működésére most a tavalyinál tíz millióval nagyobb összeg, 50 millió forint áll rendelkezésre.

Az utánpótlás-nevelésére továbbra is összesen 7 és fél milliót fordíthatnak majd az év végéig a szegedi sportegyesületek.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság önkormányzat sportegyesület sporttámogatás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés