Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. április 14. 17:46

Egy hónapra Szegedet helyezi fókuszba idén az Inkább bringázz! akció

Országos online kampánnyal népszerűsíti a Magyar Kerékpárosklub áprilistól októberig a bringázást. Havonta más-más várost állítanak majd a kampány középpontjába, ami áprilisban Budapesten kezdődik, majd havonta mindig másik városban, így Szegeden, Debrecenben, Győrben, Kecskeméten, Miskolcon és Székesfehérváron folytatódik.

Hirdetés

Szeged évek óta az élen végez a Magyar Kerékpárosklub által időről időre meghirdetett Bringázz a munkába elbevezésű akcióban, ami nem is csoda, hiszen városunkban naponta közel harminc ezren választják a kerékpárt közlekedési eszközül. Minden ötödik szegedi teker be naponta a munkahelyére vagy az iskolájába.

Tavaly a Bringázz a munkába őszi kampányában két hét alatt a szegedi résztvevők több mint 1310 napot kerékpároztak munkába menet, és ezzel nemcsak a legbringásabb vidéki város lettünk, de arányaiban még a fővárost is leköröztük. Nálunk egy lakosra több mint 123 „lebiciklizett nap” jutott, miközben Budapesten egy lakosra csak 101.

Az idén a járvány miatt az elmúlt években már megszokottól eltérő módon népszerűsíti a Magyar Kerékpárosklub a kerékpározást, Inkább bringázz! jelmondattal.

Az idei kampány egyik újítása, hogy helybe viszik az eseményeket a hazai nagyvárosokhoz: az országos jelenlét mellett havonta más-más várost – összesen hetet – állítanak fókuszba, ahol a helyi jellegzetességeket figyelembe véve szervezik meg a kampányt.

Egyelőre még nem tudni, Szegedre mikor kerül sor.

Az új akció célja, hogy felerősítsék a kiemelt városok közötti versenyszellemet.

Többek között arra lesznek kíváncsiak, melyik városból lövik majd a legtöbb bringás fotót és hol lesznek leginkább kerékpárbarátok a cégek és helyi önkormányzatok?

A hét hónapig – áprilistól októberig – tartó kerékpározást népszerűsítő online kampányban lesznek nyereményjátékok, a kerekezést népszerűsítő videók, plakátok és workshopok, a szokásos kilométer-gyűjtögetős játék ezúttal azonban elmarad.

Mégis miért bringázzunk 2021-ben is?

„Mert kerékpárral nemcsak gyorsabban, hanem olcsóbban, egészségesebben, fenntarthatóbb módon, és jobb kedvűen, de a vírusos megfertőződés kockázatát is minimalizálva juthat el úticéljához mindenki” – írják a szervezők.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: akció Bringázz a munkába! kerékpár Magyar Kerékpáros Klub Inkább bringázz! Legbringásabb magyar város
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés