Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Válaszolt a 750 milliós takarítási ügyre a szegedi egyetem: a piaci viszonyoknak megfelelő szerződést kötöttek
Szegeden 2021. április 14. 12:55

Válaszolt a 750 milliós takarítási ügyre a szegedi egyetem: a piaci viszonyoknak megfelelő szerződést kötöttek

A szerződéskötés időpontja a kulcs a Szegedi Tudományegyetem szerint, ha azt vizsgáljuk, az intézmény miért takaríttat a korábbihoz képest háromszoros áron.

A 24.hu nyomán beszámoltunk róla, hogy közbeszerzési eljárás lefolytatása nélkül megbízott céggel és a korábbihoz képest háromszoros áron takaríttatja az épületeit a szegedi egyetem. Az is kiderült, az egyetem közbeszerzési irodájának munkatársa volt az érintett cég egyik tulajdonosa.

A korábbi, 14,5 milliós havi takarítási díj helyett 49 milliót költ most a Szegedi Tudományegyetem, ami háromszoros különbség.

A HVG arról ír, a fentiekre reagálva a Szegedi Tudományegyetem közölte: mivel a korábbi takarítócég tönkrement, néhány napjuk volt szerződni, így került a képbe a Clean Star Complex Kft., amivel egy építkezés kapcsán már dolgozott együtt a felsőoktatási intézmény. A Clean Starral először csak három hónapra szerződtek havi 49 millióért, a szerződés lejárt januárban, de az egyetem nem írt ki közbeszerzést, inkább meghosszabbította a takarítócéggel kötött megállapodást.

Pedig a szerződés értéke miatt közbeszerzést kellett volna kiírni.

A Clean Star Complex Kft.-t három meghívott pályázó közül választották ki, ők nyertek, így a cég összesen 750 millió forintért, havonta tehát 49 millióért takaríthat.

„Sem a korábbi, sem a mostani vállalkozói díj összege nem aránytalan, hanem megfelel a korábbi (2009-es) és a jelenlegi (2021-es) piaci feltételeknek” – reagált az egyetem a háromszoros árra.

A tulajdonos személyéről a Szegedi Tudományegyetem azt közölte:

a közbeszerzési iroda munkatársának nem volt szerepe az eljárásban, és csak 1,5 százalékos tulajdonrésze volt a nyertes cégben, ráadásul még a januári hosszabbítást megelőző időszakban, ezért nem megállapítható az összeférhetetlenség.

Azt a 24.hu is megírta, a közbeszerzési irodai munkatárs januártól már nem tagja a Clean Star Complex Kft. tulajdonosi körének.

A Szegedi Tudományegyetem az ügyről azt is közölte, vizsgálják, hogy a jövőben maguk takarítsanak, netán kiadják a feladatot vállalkozónak. Utóbbi esetben közbeszerzést írnak ki. Ezzel együtt a Mihálik Edvin, a Momentum szegedi elnöke feljelentést tett hűtlen kezelést miatt.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Clean Star Complex Kft. Szegedi Tudományegyetem közbeszerzés szerződés SZTE takarítás

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés