Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Mihálik Edvin hűtlen kezelés miatt tett feljelentést az egyetemi takarítási ügyben
Szegeden 2021. április 13. 14:17

Mihálik Edvin hűtlen kezelés miatt tett feljelentést az egyetemi takarítási ügyben

Hűtlen kezelés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen a rendőrségen tett feljelentést Mihálik Edvin a Momentum Mozgalom parlamenti képviselő-jelöltje, mert szerinte az egyetem közbeszerzés nélkül döntött egy helyi cég javára a takarítási feladatok ellátásáról.

Hirdetés

A pályáztatás nélküli üzlet nagyságát jól érzékelteti, hogy 750 millió forintról szól a szerződés – ismertette a sajtóban már múlt hét szerdán napvilágot látott részleteket a helyi politikus.

Mint Mihálik Edvin a témáról szóló sajtótájékoztatóján elmondta, a közbeszerzés nélküli a munkát elnyerő Clean Star Complex Kft. tulajdonosa Varga Róbert, aki a 2014-es önkormányzati választáson Szegeden a Fidesz képviselő-jelöltje volt.

A korábbi, az egyetem takarítását végző cég a mostani havi vállalási ár töredékéért végezte el a feladatot – derült ki a sajtótájékoztatón. Mihálik Edvin az ügyről megjelent sajtóbeszámolókra hivatkozva jelezte, hogy

a takarítási feladatokat korábban 14,5 millió forint végezték el. Ez az összeg mára havi 49 millió forintra ugrott fel.

Nem lehet tudni pontosan, hogy a két takarítócég feladata ugyanazt jelenti-e, ám az tény, hogy a korábban nyertes cég közbeszerzésen jutott a munkához, míg a Clean Star Complex Kft e nélkül.

Több kérdés is felmerül az üggyel kapcsolatban – állította a politikus. Szerinte érthetetlen, miért drágult egy év alatt ennyit a munka. Az sem érthető, hogyan kerülheti meg egy fideszes cég a közbeszerzési eljárást – tette hozzá.

Mihálik szerint ezekre a kérdésekre mindenképpen választ kell kapni, ezért kedden hűtlen kezelés gyanújával ismeretlen tettes ellen feljelentést tett. Mellette közérdekű bejelentéssel fordult a Közbeszerzési Hatósághoz, kérve vizsgálják ki: miért kerülte meg az egyetem a közbeszerzési eljárást.

Hónapok óta azért küzdünk, hogy az egyetemi modellváltás meggátoljuk – fogalmazott a helyi politikus. Az alapítványi egyetem pénzügyileg még annyira sem lesz átlátható, mint a jelenlegi állami fenntartásban. A közpénz felhasználását nem fogják tudni ellenőrizni, ahogyan ez ma még lehetséges.

Mihálik Edvin megfogalmazta azt a félelmét, hogy az egyetem ilyen körülmények között fideszes kifizetőhellyé válik. Szeged becsületes, tiszta város. Szeretnénk, ha az egyetem is ilyen maradna – jelentette ki.

A most kirobbant takarítási ügy kapcsán azt a következtetést vonta le, hogy olyan nagyságrendű pénzt, amekkorával az egyetemet működtetik, nem bízhatnak Rovó László rektorra és csapatára.

Reményét fejezte ki, hogy a hatóságok az ügyet minden részletében feltárják, és amennyiben történt bűncselekmény az elkövetőeket a törvény szigorával megbüntetik.

B. P.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Clean Star Complex Kft. feljelentés Mihálik Edvin Szegedi Tudományegyetem takarítás

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés