Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. április 13. 13:47 Forrás: mti

MSZP: Évi 300 ezer forintos többletet jelentene a minimálbér szja-mentessége

A szocialisták szerint több mint 2 millió ember járna jól, ha a kormány megfogadná a javaslatukat.

Hirdetés

Komjáthi Imre a pártja Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón megismételte a szocialisták javaslatát, hogy

töröljék el a minimálbér 15 százalékos szja-terhét és csökkenjen az alacsony fizetések adóterhe is.

Hozzátette: javaslatuk alapján a nettó minimálbér 25 110 forinttal emelkedne havonta, így a nettó minimálbér 136 ezer forintra nőne. Ez évente 300 ezer forintos többletet jelente azoknak az embereknek, akik most a legkevesebbet viszik haza - magyarázta.

Kifejtette: javaslatuk szerint a 15 százalékos szja-val megegyező adójóváírást vezetnének be, ez a magasabb fizetéseknél sávosan csökkenne a mediánbér összegéig, ami most bruttó 321 ezer forint.

Komjáthi Imre szerint 2,3 millió ember biztosan jobban járna javaslatukkal.

Közölte, az MSZP szerint, aki a legkevesebbet keresi, attól nem lehet adót levonni. Jelenleg a magyar minimálbérből több különböző adót vonnak le, több mint 30 százalékos mértékben - mondta.

Az elnökhelyettes szerint nem mondhatja a Fidesz, hogy erre nincs pénz, hiszen mindenki láthatja, hogy gazdaságvédelemre hivatkozva hogyan szórják a pénzt oligarcháknak, vadászkiállításra, stadionépítésre vagy a Budapest-Belgrád-vasútvonalra.

Elmondta, az MSZP benyújtja javaslatát a parlamentnek, ha a Fidesz most nemet mond rá, a 2022-es kormányváltás után adómentessé teszik a minimálbért.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Komjáthi Imre minimálbér MSZP
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés