Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Cupara beállt, és magyar kupát védett a Veszprémnek – Telekom Veszprém–MOL-Pick Szeged 28–26 (14–12)
Ziccer 2021. április 12. 21:20

Cupara beállt, és magyar kupát védett a Veszprémnek – Telekom Veszprém–MOL-Pick Szeged 28–26 (14–12)

Képriport
Pedig Mikler Roland volt a legjobb kapus a döntőn, de ez is kevés volt a címvédéshez.

Hirdetés

Telekom Veszprém–MOL-Pick Szeged 28–26 (14–12)
Tippmix Férfi Magyar Kupa, Final Four, döntő. Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok, vezette: Hargitai Gábor, Markó Gábor István.
Telekom Veszprém: Cupara, Corrales – Manaszkov 2, Jahja 6(2), Moraes 5, Tønnesen, Markussen, Ligetvári, Marguč 1, Štrlek 3, Blagotinšek 1, Siskarjov, Nenadić 5, Mahé 2, Lékai 3, Borozan. Vezetőedző: David Davis.
MOL-Pick Szeged: Mikler, Alilović – Källman 1, Bodó 3, Cañellas 1, Radivojević 6(4), Gaber, Šoštarić 3(1), Bánhidi 3, Kašpárek 5, Straňovský, Mačkovšek 3, Bombač 1, Rosta, Zsitnyikov. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 2/2, illetve 7/5.
Kiállítás: 16 perc, illetve 14 perc.

  • Az év bírópárosa fújta a döntőt. Ezt onnan tudhattuk, hogy az érthetlenül bénán játszott Himnusz előtt köszöntötték őket.
  • Két éve Szegeden van a kupa, ittmarad-e nálunk? Ez volt az egyetlen lényeges kérdés a meccs előtt. Huszonegyedszer volt ilyen döntő, 15–5 oda.
  • Davis és JCP egyszer még a Valladoliddal közösen is nyertek kupát, és egyszer már Pastor, ugye lenyomta egykori játékosát.

Ennél több érdekes adat nem volt már a találkozó előtt.

5–1-es zavaróval kezdtünk, elől Källmannal és régen látott keménységű kék fallal. A labda sem bírta, csak hetvenöt másodpercig, cserélni kellett. Mikler szép védéssel, Bodó kapufával, majd két perccel kezdett. Az első gól Moraesé volt. A hatodik percben emberelőnyben Mačkovšek másfél térfeles góljával átvette a vezetést a Pick, 3–2-re. Majd 7–5-nél volt először két gólos a szegedi előny – és ekkor már tizenhárom perc lepergett. 12–11-nél vette vissza a Veszprém a vezetést, Štrlekig ment le a figura, a szélső harmadik gólja jelentette a vörös előnyt, amit Cupara védése meg is szilárdított, Nenadić megduplázta az előnyt, Pastor időt is kért.

Gaber gandalfozza Mahét: itt úgysem jössz át! Kattintson fönti képünkre, nézze meg galériánkat! (fotók: MTI/Illyés Tibor)

Ez a két gólos hátrány aztán meg is maradt a szünetre, mégsem tűnt reménytelennek a címvédés, sőt.

Cupara védte Radivojević hetesét, így indult a második félidő. Mahé lerohanásból betalált, először vezetett háromszor a Veszprém, 16–13. Volt egy rövid kísérletezés a 7–6 elleni játékkal, de hamar abbahagyatta Pastor a csapattal. Két-három góllal vezetett rendre a félidő derekán a Veszprém, és ez az az idegesítő előny, ami miatt folyton stresszelni lehet, nem tudott ekkor egy gólra közelíteni a Szeged, mindig azért kellett dolgozni, hogy háromról visszajöjjenek két gólra a kékek. JCP időt is kért: „votizdisz?” kérdezte spanyolos angolsággal, majd a „kontráttákra” hívta fel a figyelmet.

Az 50. percben egyszerre négy kiállítás volt érvényben, ilyet azért ritkán látni, sőt, az 51. percben egyszerre három szegedi játékos volt kiállítva, pedig (annyira) nem volt durva a meccs, legalábbis tévén keresztül.

Hatvanöt másodperccel a vége előtt időt kért David Davis, elsősorban azért, hogy megnyugtassa a csapatát, 26–24 volt ekkor a Telekom Veszprémnek.

Visszavette a magyar kupát a Veszprém, amely egy egészen kemény döntőn győzött a MOL-Pick Szeged, amely végig ott lihegett a második félidőben ellenfele nyakán, de már egyenlíteni sem tudott, így maradt az ezüstérem.

Garai Szakács László

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: férfi kézilabda kézilabda MOL-Pick Szeged Telekom Veszprém
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés