Hirdetés
Hirdetés
 • Kezdőlap
 • Hírek
 • Túl a városon
 • Ma még csatlakozhatnak! Online fórum a Political Capital és a Szeged.hu szervezésében, vendég: Cseh Katalin EP-képviselő, a téma Joe Biden elnöksége
Túl a városon 2021. április 12. 10:28

Ma még csatlakozhatnak! Online fórum a Political Capital és a Szeged.hu szervezésében, vendég: Cseh Katalin EP-képviselő, a téma Joe Biden elnöksége

Április 14-én délelőtt tíztől: marad az America first, vagy jobban odafigyel Washington a világra, Kelet-Közép-Európára?

Hirdetés

Közel két hete hívtuk fel figyelmüket arra, ezen a héten szerdán zoomos online fórumot szervez szerkesztőségünk közreműködésével a National Endowment for Democracy és politikaielemző-partnerünk, a Political Capital. A fórumnak három témája lesz:

 • Milyen a 2019 júliusában hivatalba lépett Európai Parlament külpolitikai, illetve külső befolyásolási kísérletekkel kapcsolatos munkája, beleértve a dezinformáció elleni fellépést elősegítő kezdeményezéseket?
 • Joe Biden amerikai elnök és az új demokrata adminisztráció nemcsak Európa, de a kelet-közép-európai régió, és hazánk szempontjából is komoly változásokat hozhat. A fórumunkon bemutatjuk, mit gondolnak az európai parlamenti képviselők az Egyesült Államokról, változott-e hozzáállásuk Joe Biden győzelme után.
 • Végül panelistáinkkal megvitatjuk, milyen hatása lehet/van az amerikai kormányváltásnak Magyarország szempontjából.

Ezek az eredeti tervek, de azóta is annyi minden történt, hogy csak kapkodjuk a fejünket! Kapkodják önök is velünk! Ha még nem tették meg, akkor ma még jelentkezhetnek!

Program

 • 10:00–10:15 Az Egyesült Államok az Európai Parlament szemével – Krekó Péter, a Political Capital vezérigazgatója, Szicherle Patrik, a Political Capital elemzője.
 • 10:15–10:55 Milyen változást hozott a magyar–amerikai kapcsolatokban Joe Biden? Mire számíthatunk a jövőben?
  Vendégek:
  – Cseh Katalin, EP-képviselő, az Egyesült Államokkal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség tagja,
  – Seres László, újságíró.
  Moderátor: Garai Szakács László, a szeged.hu főszerkesztője.

A beszélgetés megnézéshez regisztrálni kell, részvételi szándékukat április 12-éig jelezhetik – kattintsanak ide!

A beszélgetés Facebook-eseményét itt érhetik el.

Kezdés április 14-én 10 órakor.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Amerikai Egyesült Államok Cseh Katalin EU Európai Parlament Joe Biden Krekó Péter Momentum Political Capital Seres László Szicherle Patrik
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés