Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2021. április 11. 22:05 Forrás: mti/pickhandball.hu

Könnyű győzelemmel jutott a döntőbe a Szeged

A címvédő MOL-Pick Szeged lesz a bajnok Telekom Veszprém ellenfele a férfi kézilabda Magyar Kupa döntőjében, miután az elődöntőben 41-21-re legyőzte a Veszprémi KKFT csapatát a szigetszentmiklósi négyes döntő vasárnapi játéknapján.

Hirdetés

A szegediektől a sérült Luka Stepancic és Nik Henigman hiányzott, a veszprémieknél viszont visszatért a válogatott kapus Borbély Ádám, akinek március elején eltörött a kézközépcsont a bal kezének kisujja fölött.

Esélyeshez méltóan kezdett a Szeged (4-1), és bár a VKKFT felzárkózott 5-4-re, Tombor Csaba vezetőedzőnek a 12. percben időt kellett kérnie, mert játékosai elkezdtek kapkodni, ami hibákhoz vezetett, így az ellenfél 8-4-re ellépett. A címvédő bokasérülés miatt elveszítette a szlovák Martin Stranovskyt, ám a lendülete nem tört meg, Bogdan Radivojevic vezérletével a 22. percben tíz góllal vezetett, a szünetben pedig már 23-11 volt az állás.

A második félidőben is remekül védekezett a Szeged, ellenfele sok lövést rontott, így a csongrádiaknak volt alkalmuk több taktikai variációt - például a létszámfölényes támadójátékot - gyakorolni. A Mikler Roland helyére beállt Mirko Alilovic remekül védett, ezt kihasználva együttese a vártnál is nagyobb különbséggel, húsz találattal nyert.

A mezőny legeredményesebb játékosa Radivojevic volt, aki mind a nyolc lövését gólra váltotta.

Mikler hat, Alilovic 12 védéssel járult hozzá a sikerhez. A veszprémieknél a két legendás játékos, Éles József és Fazekas Nándor fiai, Éles Benedek és Fazekas Gergő öt-öt találatig jutottak.

A hétszeres győztes Szeged 21. alkalommal jutott kupadöntőbe, ahol korábban is mindig a Veszprémmel találkozott.

Korábban: Telekom Veszprém-Balatonfüredi KSE 43-26 (23-12)

Hétfőn játsszák: a 3. helyért: Balatonfüredi KSE-Veszprémi KKFT 17.30 döntő: Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged 19.45

Veszprémi KKFT–MOL-PICK Szeged 21–41 (11–23)
TIPPMIX Magyar Kupa, elődöntő, Szigetszentmiklós, zárt kapuk mögött. Vezette: Bócz, Weidemann.
Veszprémi KKFT: Borbély 1 – Tóth P., Kristóf 2, Vajda 4, Bugyáki, Fazekas 1, Hári. Csere: Miklós (kapus), Fazekas 4, Éles 5/2, Tóth A. 1, Szeitl, Seregi 1, Somogyi 2.
Vezetőedző: Tombor Csaba.
MOL-PICK Szeged: Mikler – Radivojevics 8/4, Kaspárek 4, Bombac 1, Bánhidi 3, Bodó 4, Källman 2. Csere: Alilovic (kapus), Gaber 3, Stranovsky, Canellas 2, Zsitnyikov 1, Mackovesek 5, Rosta 3, Sostaric 5.
Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 6, ill. 6 perc
Hétméteres: 2/2, ill. 4/4

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: férfi kézilabda magyar kupa MOL-Pick Szeged Telekom Veszprém
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés