Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. április 9. 18:17 Forrás: mti

MSZP: a kormány adjon mindenkinek havonta 5 gyorstesztet

A kormány biztosítson mindenkinek havonta 5 otthon elvégezhető, ingyenes koronavírustesztet, gondoskodjon a szigorú kontaktkutatásról, és adjon 100 százalékos táppénzt a fertőzötteknek, karanténban lévőknek - szorgalmazta Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője online sajtótájékoztatóján pénteken.

Hirdetés

Az ellenzéki politikus szerint a Fidesz járványkezelése elhibázott, intézkedései 3-4 hetet késnek, és ennek tragikus következményei vannak. Eközben a világ elhaladt mellettünk: Ausztriában és Svájcban mindenki ingyen kap havonta 5 otthon elvégezhető gyorstesztet, Németországban mindenki hetente legalább egyet, Nagy-Britanniában kettőt - mondta Bangóné Borbély Ildikó.

A korlátozások csak akkor hatásosak, ha tömeges tesztelés és szigorú kontaktkutatás is van. Akkor lehet a tünetmentes fertőzőket kiszűrni és a járványt visszaszorítani, ha tudjuk, ki beteg - érvelt.

Hozzátette, meg kell továbbá akadályozni, hogy az emberek egymást fertőzzék a munkahelyeken.

Embertelen, hogy a munkavállalónak kell döntenie anyagi biztonság és egészség között. Kapjon 100 százalékos táppénzt minden munkavállaló, aki igazoltan fertőzött vagy karanténba kényszerült! - sürgette a szocialista politikus, hangsúlyozva: Orbán Viktor és kormánya felel azért, hogy minden eszközt használnak-e a védekezéshez.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bangóné Borbély Ildikó járvány koronavírus MSZP táppénz teszt
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés