Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. április 9. 15:22

Már dolgoznak a Laposon, hogy nyáron nyithasson a szegedi szabadstrand

Képriport
A Lapos a szegediek kedvenc szabadstrandja, ezért is döntött úgy az önkormányzat, hogy idén nyárra megújítja a területet.

Hirdetés

Olyan állapotba szeretnék hozni a Lapost, hogy minél több strandolót vonzzon – erről beszélt pénteken délelőtt a helyszínen Mihálik Edvin Zöld város programért felelős tanácsnok, önkormányzati képviselő, aki elmondta: egyik legnagyobb vállalása éppen az volt az önkormányzati választási kampányban, hogy komoly fejlesztések induljanak a területen.

A mostani tervek szerint június közepén nyithat a megújított Lapos, ami egyszerre múlik a kivitelezőkön és a Tisza vízminőségén – jelezte a tanácsnok. A munkákat most nem hátráltatja a folyó, ami a nemrégiben levonult áradás után visszatért a medrébe.

A közművek kiépítésével kezdődtek el a munkák. Nyárra öltöző, zuhanyzó, WC-k és vendéglátóhelyiség várja a Laposra érkezőket. Kamerarendszerrel és wifivel egészül ki a szabadstrand, valamint remélhetőleg napozóágyakkal

– sorolta a készülő fejlesztéseket Mihálik Edvin. Egyelőre 30 millió forintot költ az önkormányzat az itteni beruházásra, ami kulturált feltételeket teremt a strandolóknak.

Mihálik Edvin elmondta, az önkormányzat strand további fejlesztésén gondolkozik, tehát a mostani kivitelezési munkák után még nem kapja meg végleges formáját a szabadstrand.

A Lapos mellett nem működik tovább a kalandpark, így annak a területnek a hasznosítása előtt is megnyílik az út az önkormányzat előtt.

Nyárra ebből szabadstrand lesz. Nyitóképünkre vagy ide kattintva megnézheti Iványi Aurél fotóit

A Laposon uralkodó állapotok annak köszönhetően is javulnak majd, hogy az önkormányzat ATIVIZIG-től bérli a területet – ez korábban nem így volt –, így annak rendben tartása és takarítása is városi feladat lesz.

B. P.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fejlesztés felújítás Lapos Mihálik Edvin turizmus Zöld város program
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés