Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. április 9. 14:13

Garai Szakács László: Bartók Csaba harmincmilliós alamizsnájáról

Fogadjuk el, hogy a szegedi Fidesz elnöke így és ennyit tud segíteni. És így tud látványosan megsértődni. VÉLEMÉNY

Hirdetés

Harmincmillió forintnyi KOM-PEN-ZÁ-CI-Ó – erre büszke Bartók Csaba, aki Facebook-oldalán számol be szerény eszközeivel – erről később – a fantasztikus tettről: Fekete Péter államtitkárral egyeztetett arról, hogy ekkora alamizsnát kaphatnak szegedi kulturális intézmények. Nehogy elkezdjenek gondolkozni azon, hogyan egyeztetett a Fidesz legjelentéktelenebb, legkomolytalanabb helyi szervezetének elnöke, egy (magát) közepesen komoly(nak gondoló) államtitkárral. Biztos, hogy nem volt ilyen egyeztetés, ha valamit nem csinál a Fidesz, akkor az az egyeztetés. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy népszerű elnökünk ezután megsértődött amiatt, hogy Botka László polgármester nevében Szécsényi Rózsa gazdasági alpolgármester nem keblére ölelte ezért a hatalmas munkáért, hanem szembesítette (az e-mailcíme kezelőjét) a szomorú valóságról.

  • Harmincmillió forint a Nemzeti Együttműködés Rendszerében aprópénz. Lehajol érte, persze, a nemzet gázszerelője is, de akkor is aprópénz.
  • Harmincmillió forint a koronavírus-járvány alatt a Fidesz-kormány által is előidézett, gerjesztett gazdasági válságban, aprópénz.
  • Harmincmillió forint a fideszes önkormányzatoknak juttatott 1 milliárd 380 millió forintos tavalyi karácsonyi pulykapénzhez képest aprópénz.
  • Harmincmillió forint akkor, amikor ingyenes a parkolás, mert az állítólag segíti a járvány elleni védekezést – ez persze ordas nagy hazugság –, aprópénz.
  • Harmincmillió forint akkor, amikor a helyi iparűzési adót „helyben hagyják”, nem kell azt fizetni a vállalkozásoknak, és emiatt sok százmillió forintnyi bevételkiesése van Szegednek, aprópénz.
  • Harmincmillió forint akkor, amikor a kormány folyamatosan elvesz Szegedtől, és nem plusz támogatásokat ad az önkormányzatoknak, ahogy gyakorlatilag azt a világ összes országában teszik, az nem aprópénz.

Az semmi. Az alamizsna.

Viszont valamire biztosan elég lenne: egy jó helyesírási szótárra. Mert akkor Bartók Csaba (Facebook-odalának kezelője) tudná azt, hogy a kulturális, az így helyes, így kell leírni.

Kulturális jellegű képernyőmentés Bartók Csaba Facebook-oldaláról

De az is lehet, hogy a Viktor Hugó utcában – szintén Bartók Csaba Facebook-oldalának „teljesítménye” – helyesírás szempontjából is egy alternatív, fideszes valóság létezik.

Garai Szakács László

Nyitóképünket Bartók Csaba képviselői Facebook-oldaláról vettük át.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bartók Csaba elvonás Fidesz gazdasági válság helyi iparűzési adó ingyenes parkolás járvány koronavírus pandémia Szécsényi Rózsa válság világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés