Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: A brit mutáns jól képzett vírus! A középiskolák május 10-én nyitnak – az érettségivel
Túl a városon 2021. április 9. 07:36

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: A brit mutáns jól képzett vírus! A középiskolák május 10-én nyitnak – az érettségivel

Orbán Viktor, zörgő papírok, kisokos, Nagy Katalin: mi kell még péntek reggelre? Csak írásbeli érettségi lesz idén is, a középiskolák csak májusban nyitnak.

Hirdetés

Lassan hagyomány már a brit vírussal kezdeni, most is ez volt az első téma, amelynek nagyobb a tűzereje. „Ezt le kell győzni, szuronyhegyre kell lőni, át kell lőni a tüdejét, mert jól képzett vírus. Egy éve háborúban élünk, ilyet a mi generációnk nem látott még. A nagyszüleink meséltek ilyenekről, épp csak jegyrendszer nincs még.”

A miniszterelnök szerint ebből van elegünk, felértékelődik a néha közhelyszerűen is használt szó, a béke. „Ha igaz az, hogy az oltás számít, akkor lesz béke, ha a vírust oltásokkal sikerül legyőzni. A regisztrálás jól halad, már több mint négymillióan regisztráltak. Ez növekvő szám, de még mindig kevés. Híres embereket kértünk fel arra, hogy vessék be személyes vonzerejüket. El fogjuk érni a négymillió beoltott magyar állampolgárt.”

„Május elejétől egy hét–tíz nap alatt beadunk egymillió oltást, június elejére a nyolcmillió felnőtt korú állampolgárból hétmilliót be tudnánk oldani. Attól tartok, nem lesz annyi vakcina, mint ahányan regisztráltak.”

Orbán mindenkit megnyugtatott, a foci Eb-t védettségi kártyával mindenki meg tudja majd tekinteni. Megköszönte mindenkinek, hogy betartotta a kijárási tilalmat is. „Mindig későn megyek haza, láttam a fővárost, példás volt a fegyelem.”

– Tartható-e az oltás üteme? – kérdezte Nagy Katalin.

– Jelenleg öt vakcina van, ezeknek mindig van egy párja. Ennek a raktározása hatalmas feladat. Láttam azt a raktárbázist, ahonnan elindulnak ezek a vakcinák. Fontos, hogy ne feledkezzünk el azokról sem, akik itt dolgoznak, nekik is hatalmas köszönet jár.

Orbán azt is megjegyezte, „nézzetek a táblára, nincs miről beszélni,” ebben is jobban állunk, mint az EU bármelyik más országa.

Jött egy kis brüsszelezés, hogy elrontották a vakcinabeszerzést. A miniszterelnök most már kicsit könnyebben beszél erről is. Nyomasztotta, hogy az idősek hogyan lesznek minél hamarabb beoltva. – Biztos voltam abban, menni fog, de tudtam, versenyt futunk az idővel – jegyezte meg Orbán Viktor, aki kijelentette, az idősek életveszélyben voltak.

Brüsszelben az történt a vakcinával, mint a migrációval, a kerítésépítéssel. „Mire észbe kaptak, baj lett, beszivárogtak. Tudtuk, nemzeti megoldás kell. Ma körülnézek, Bulgáriában kerítés van, Görögországban visszafordítják a hajókat. Ugyanez van a vakcinával, nem szabad feladni a nemzeti vakcinabeszerzést sem, mert Brüsszel is hibázhat, mindig hibázhatnak. Ez volt a kínai és az orosz vakcina. Most meg szeretne kétmillió orosz vakcinát a bajor miniszterelnök?! Mi jár annak akinek a többséggel szemben igaza van? Nyakleves! Majd végül kiderül, mégis igaza van.”

– Mikor olthatják a fiatalokat?

– Nincs még egyértelmű válasz.

Nem tudtak dönteni még a 16–18 éves korosztályról. Viszont az érettségiről igen. Orbán szerint beoltották a pedagógusokat. Viszont a középiskolák nem nyitnak ki, május 10-én mehetnek először iskolába a középiskolások. Csak írásbeli érettségi lesz idén is.

Mi lesz, ha meglesz a hárommillió beoltott?

A nemzeti konzultációról beszél újra Orbán Viktor, akit továbbra sem érdekel, hogy ilyen kérdések valójában nem voltak a konzultációban. Május elején már a négymillió beoltottat is elérjük, akkor a védettségi igazolvánnyal már lehet moziban, koncertre is menni.

7:52-ig kellett várni az első baloldalazásra, de Orbán Viktor rögtön bepótolta, amit be kellett pótolni: „A baloldal oltásellenes!”

Perty Zsoltról beszéltek? Jóhogy!

„Ingoványos talaj, igyekszem óvatosan fogalmazni. Németországot nem minősítem, ez ott történt. Épp elég baj, hogy ők minősítenek minket. Azt az általános következtetést viszont mos tis elmondom, a liberális politika elnyomó politika. Itt most állásvesztéssel büntettek egy embert. Akkor lesz Magyarország komoly és sikeres ország, ha bizonyos törvényeket felismer és beismer és betart. Az egyik ilyen törvény, hogy egyik magyar sincs egyedül. Petry Zsolt sincs egyedül. A nemzeti csapataink különösen fontosak. A válogatott sportolóink a lányaink és a fiainak, ők mi vagyunk. Ezért nem lényegtelen, milyen állapotok vannak egy válogatott háza táján, Az egység most megbomlott a csapaton belül és a csapat és a szurkolókon belül is. Van két ember, aki alkalmas az egység helyreállítására, a szövetségi kapitány és a csapatkapitány. Sok sikert kívánok az egység helyreállításához Marco Rossinak ás Szalai Ádámnak!”

Ennyi volt mára.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus Kossuth Rádió Orbán Viktor pandémia világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés