Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. április 8. 15:35

Szijjártóék bekérették a német ügyvivőt Petry Zsolt kirúgása miatt

Magyar Levente államtitkár kifejezte a kormány megütközését.

Hirdetés

Németország budapesti nagykövetségének ügyvivőjét hivatalába kérette csütörtök reggel Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára, közölte a tárca kedden. A megbeszélés témája „Petry Zsolt magyar állampolgár” németországi munkaadója általi elbocsátásának a napokban széles nyilvánosságot kapott esete volt – írták tipikus közleménynyelven, a beszélt magyar nyelvre fittyet hányva.

Azt is írják, hogy az államtitkár kifejezte a kormány megütközését afelett, hogy Németországban egzisztenciális retorzió érhet bárkit is nézetei törvényes keretek között történő közlése miatt.

„Németországnak, ahogyan Magyarországnak, közvetlen történelmi tapasztalatai vannak a legteljesebb véleményterrorról, így a szólásszabadság alapjoga feletti őrködés közös erkölcsi kötelességünk. Bármely világnézeti alapon is történjék, a szabad véleménynyilvánítás korlátozása a magyarok számára elfogadhatatlan, mert egy olyan rendszert idéz, ami elleni küzdelmükben honfitársaink ezrei adták életüket”

– olvasható a közleményben.

Azért hozztették, hogy Magyarországnak Németország kiemelt fontosságú partner marad, amivel az

„őszinteség szellemében vitatjuk meg közös jövőnk fontos kérdéseit” 

– jelentsen ez bármit is.

Korábban

Azonnali hatállyal megvált Petry Zsolt kapusedzőtől a német bajnokságban szereplő Hertha BSC labdarúgócsapata az 54 éves szakembernek a Magyar Nemzetnek adott interjújában a bevándorlással és az azonos neműek házasságával kapcsolatban tett kijelentései miatt.

A Hertha kedden közleményben jelentette be, hogy a klub vezetése nem tudott az interjúról, de a lap hétfői számában megjelent beszélgetés tartalmának megismerése után a kapusedző menesztése mellett döntött. Hozzátették, elégedettek a kapusedző munkájával, nyilatkozata azonban nem illeszkedik a Hertha toleranciával és esélyegyenlőséggel kapcsolatos szellemiségéhez.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: államtitkár edző férfi kézilabda Gulácsi Péter Hertha BSC kapus külgazdasági és külügyminisztérium labdarúgás média migráció Németország Orbán-kormány Petry Zsolt Szijjártó Péter ügyvivő vélemény
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés