Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Fodor Attila: Legfeljebb hétvégén okozhat tumultust a négyzetméter-alapú korátozás, eddig sehol sem volt probléma
Túl a városon 2021. április 8. 11:30

Fodor Attila: Legfeljebb hétvégén okozhat tumultust a négyzetméter-alapú korátozás, eddig sehol sem volt probléma

Szerdától számolják a boltokban, hogy 10 négyzetméterenként csak egy vevő lehet. Mennyire könnyű ezt betartani? Fodor Attilával, a CBA kommunikációs igazgatójával beszélgetett Balogh Judit a Téma szerdai adásában.

Hirdetés
Hirdetés

Fodor Attila elmondta, egyelőre nem tapasztaltak fennakadást és nem alakultak ki sorok sem az üzletek előtt. A CBA boltok befogadóképessége alapján hétköznap nem is számítottak erre, azonban pénteken és szombaton előfordulhat, hogy rövidebb sorok kialakulnak. A vállalat a bevásárlókosarak és kocsik számát mindenhol az áruházak befogadóképességéhez igazította, de a személyzet is figyeli a létszámkorlát betartását. Pozitívum, hogy tovább tarthatnak nyitva az üzletek, mert ez segít abban, hogy ne alakuljon ki tumultus.

A kommunikációs igazgató szerint a védelmi intézkedések betartása elsősorban a járvány kezdetén okozott problémát, de mostanra a vásárlók hozzászoktak a szabályokhoz.

Komoly kihívást jelent a kereskedelmi szektor számára, hogy alkalmazkodjon a járvány alatt folyamatosan változó szabályokhoz. Ebben sokat segített, hogy most előre lehetett tudni, ha elérjük a 2,5 millió beoltottat, akkor Húsvét után új intézkedések lesznek érvényben.

A teljes beszélgetés itt nézhető meg:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Judit CBA járványkezelés kereskedelem koronavírus Szeged Televízió Téma vásárlási korlátozás

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés