Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • A kupában nem sikerült a továbbjutás, a rájátszásban javíthat a Szedeák
Ziccer 2021. április 7. 20:50

A kupában nem sikerült a továbbjutás, a rájátszásban javíthat a Szedeák

Rengeteg büntetőt hibázott, így a két bajnoki vereség után a kupában sem tudta legyőzni a DEAC-ot a Naturtex-SZTE-Szedeák, így a szegediek nem jutottak be a pénteki elődöntőbe.

Hirdetés

Érződött a tét a Naturtex-SZTE-Szedeákon a DEAC elleni, Budapesten megrendezett magyar kupa negyeddöntőben. Ugyan

az első percek a szegedieké voltak, de innentől sok hiba jellemezte a játékukat: nem mellesleg rengeteg büntetőt is elrontottak a mieink, már a második negyedben több mint tíz dobást hibáztak el a vonalról.

Mindezek ellenére szinte végig előnyben voltak, úgy is, hogy a DEAC elképesztően szerencsés, dudaszós triplákat szerzett ; a második ilyennel már átvette a vezetést a hajdúsági csapat, 32–30. James Dickey visszaállt, és a center vezérletével stabilizálódott a Szedeák játéka.

Hiába uralta azonban a lepattanókat a Naturtex, a DEAC négy ponttal, 43–39-re vezetett a félidőben.

A harmadik negyedben a játékvezetői felfogás sem a Szedeáknak kedvezett: igaz, a távoli dobások sem jöttek Govenséknek, és több hibát követtek el támadásban is.

Tizenkét eladott labdával szemben a DEAC nagyon vigyázott a labdára, Zach Brown kissé vitatható sportszerűtlen faultja után a DEAC élt a lehetőséggel, és folyamatosan növelte előnyét – a harmadik negyed végén 66–52-re vezettek, ráadásul az utolsó negyedre Djordje Dzseletovicsot is elveszítette a Szedeák, miután begyűjtötte ötödik hibáját.

Sőt, a negyedik játékrész elején Kerpel-Fronius Balázs is kiszállt, miközben az idő sem volt már a szegediekkel, hiszen tízpontos hátrányt kellett volna eltüntetni. Ez két perccel a vége előtt megfeleződött, Govenstől jött a tripla, 82–75-nél időt kért a DEAC.

A jól védekező hajdúságiak azonban innen nem engedték ki a kezükből a meccset, és végül hét ponttal nyertek: a Szedeák számra véget értek a kupaküzdelmek.

Szrecsko Szekulovics: – Nehéz mérkőzés volt, gratulálok a Debrecennek. Egy olyan kiscsapatnak, mint mi az is nagy szó, hogy itt lehettünk. Rengeteget hibáztunk, sok labdát eladtunk, büntetőket hibáztunk. Így nem lehet nyerni. Büszke vagyok a csapatomra, küzdöttünk harcoltunk. Tesszük tovább a dolgunkat és készülünk a rájátszásra.

DEAC–Naturtex-SZTE-Szedeák 87–80 (16–20, 27–19, 25–20, 19–21)
Zsíros Tibor K&H férfi kosárlabda magyar kupa, negyeddöntő. Budapest, Ludovika aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Praksch, Nagy V., Boros.
DEAC: Moody 10/3, Somogyi 8, Polyák 3/3, Hines 9/3, Tóth 10. Csere: DRENOVAC 23/3, Guyton 9/3, Moore 8/6, Molnár M. 7. Vezetőedző: Kovács Adrián.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G., GOVENS 25/6, BROWN 26/9, Dzseletovics 3, DICKEY 12. Csere: Bognár 7/3, Keller 5/3, Kerpel-Fronius B. 2, Olasz. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
Kipontozódott: Moore (39.), ill. Dzseletovics (30.), Kerpel-Fronius B. (33.). 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Debrecen kosárlabda magyar kupa Naturtex-SZTE-Szedeák
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés