Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. április 7. 20:02

Hamis érettségivel kapott vezetői megbízást a sümegi fideszes polgármester élettársa

Nem csak az ügyvezetői poszt megszerzéséhez, de már az egyetemi felvételihez is hamis bizonyítványt használhatott a sümegi polgármester kedvese.

Hirdetés

Szabó Krisztina a Sümegi Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Központ vezetője és a Sümegi Kistérségi Egészségügyi Szolgálat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője. Egy évvel azután került ebbe a pozícióba, hogy élettársát, Végh Lászlót 2014-ben megválasztották a Veszprém megyei település polgármesterének.

Szabó ellen azután kezdtek el vizsgálódni, hogy 2019. július 26-án tizenhat órán át nem volt orvosi ügyelet Sümegen. A gyanú szerint a tapolcai Batsányi János Gimnázium levelező tagozatára járt 1992–1995 között, de hiányzás és rossz tanulmányi eredménye miatt több tantárgyból bukásra állt, ezért nem érettségizhetett. Végül mégis kapott érettségi bizonyítványt, amit a budapesti Belvárosi Esti Gimnáziumban állítottak ki a nevére 1995-ben.

Erről a dokumentumról állapította meg a Pécsi Rendőrkapitányság, hogy hamisítvány, ugyanis

  • hamis az érettségin szereplő bélyegző,
  • a bizonyítványt nem az arra jogosult intézmény állította ki,
  • a dokumentumon szereplő aláírás nem egyezik meg az iskola igazgatójától származó más aláírásokkal,
  • Szabó Krisztina neve pedig nem szerepel az érettségi anyakönyvben,
  • és nem csak az érettségi törzslapját, de még az érettségi vizsganapját sem találta meg a hatóság.

Márpedig ha ez így van, akkor a hamis bizonyítvány segítségével felvételizhetett a Pécsi Tudományegyetemre, ahol rekreációszervező és egészségfejlesztő főiskolai oklevelet kapott 2014-ben, majd rekreáció, illetve egészségügyi menedzser szakképesítést szerzett 2017-ben.

Mindenesetre a bizonyítvány készítője ezt az ügyet máris megúszta, mert a bűncselekmény már a feljelentés pillanatában elévült – ugyanis a vizsgált azt állapította meg, hogy a hamis érettségit 2015 óta nem használták.

 

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: csalás érettségi Fidesz hamisítvány nyomozás polgármester
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés