Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Három büntetőt is kapott a püspöki csapat Ajkán, de csak egy ment be: FC Ajka–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 2–2 (2–0)
Ziccer 2021. április 7. 19:52

Három büntetőt is kapott a püspöki csapat Ajkán, de csak egy ment be: FC Ajka–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 2–2 (2–0)

Nem akárhogyan szerzett pontot Ajkán a Szeged-Csanád Grosics Akadémia. Felállt Vukmir csapata, sőt, nyerhettek is volna Takácsék.

Hirdetés

FC Ajka–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 2–2 (2–0)
Merkantil Bank Liga NB II. 31. forduló, Ajka, Ajkai Városi Sportcentrum, vezette: Barna Gábor, asszisztensek: Kiss Balázs, Kulman Tamás.
FC Ajka: Horváth – Kenderes (Görgényi, 79.), Nagy (Tóth, 79.), Zsolnai, Csemer, Heffler, Csizmadia, Rétyi, Soltész (Szűcs, 66.), Kovács Tar. Vezetőedző: Kis Károly.
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Takács – Ódor, Szilvási, Pejović, Dobos (Oláh, 89.) Mohl, Varga Sz., Simon, Jammeh (Grumić, 56.), Kóródi (Gajdos, 56.), Jovanović (Gréczi, 56.). Vezetőedző: Dragan Vukmir.
Gól: Csizmadia (26.), Soltész (40. – 11-esből), illetve Gajdos (75. – 11-esből, 84.).
Sárga lap: Csizmadia (72.), Tar (75), Horváth (82.), Tóth (91.).

Ősszel a Fórumban 2–1-es szegedi győzelemnek lehetett örülni, most tavasszal a pontszerzés is bravúrnak számított volna a kezdő sípszó előtt. Az Ajka ugyanis prímán fölszívta magát, ötödik helyük hatalmas teljesítmény. A Szeged meg. Most éppen tizenharmadik.

És ha a nem túl hatalmas közös sporthistóriát vesszük szemügyre, akkor azt érzékelhetjük, hogy Ajkán eddig három meccsből három haza győzelem volt 1–0, 5–0, 1–0 ritmusban. 5–0 azért csak nem lesz, ebben bízott minden kék–fekete–zöld drukker.

A tizedik percben Varga lőhetett szabadrúgást – a sorfalba küldte, pedig reménykedésre adott okot a távolság és a szög is: 20–22 méter, kicsit jobbra. Majd a 20. percben a hazai tizenhatosnál volt egy kisebb karambol, Dobos túlélte, kapura próbált törni, de végül összezártak előtte. A 25. percben két veszélyes hazai szögletet is túlélt a püspöki csapat.

A harmadik hazai szöglet viszont már gólt ért, a kipattanót Rétyi jó lövés, bedobás módon lőtte kapura, amibe Csizmadia beletette a lábát, Takácsnak nem volt esélye hárítani, 1–0.

Középkezdés után szinte azonnal válaszolhatott volna Szeged, Kóródi kísérletét Heffler blokkolta.

A 39. percben tizenegyest harcolt ki az Ajka: Rétyi tört be egy összjátékkal a szegedi tizenhatosra, ütközött, Barna bíró habozás nélkül befújta. Soltész büntetőjére majdnem leért Takács, ötödjére talán meg is lett volna ez a tizi a szegedi kapusnak, de ez az első büntető volt, így 2–0.

Mezőnyben egyenrangúak voltak a csapatok, de még a másodosztályban sem mezőnyjáték a labdarúgás.

Jól indult a második félidő: az 50. percben Dobos tette az ajkai védelem mögé a labdát, Ódor meg tudta kerülni védőjét, aki a tizenhatos vonalánál lerántotta. Barna bíró vissza adta a könnyen befújt büntetőt: előbb szabadrúgást ítélt, majd ezt változtatta meg tizenegyesre. Jovanović viszont beckhamezett: annak szép volt, de egy ronda szépítőgól jobb lett volna.

A 69. percben Szilvási fejese volt az első kapura tartó labdája a Szegednek Horváth látványos vetődéssel hatástalanította a kísérletet. Négy perc múlva egy újabb szabadrúgásnál újra Szilvási fejelt kapura, majd a kavarodás végén Gajdos is fejjel próbálkozott, Horváth védte a cserecsatár stukkolását.

A 75. percben másodszor is büntetőt lőhetett a vendégcsapat, Gajdos állt oda, magabiztosan értékesítette a 11-est, 2–1.

A 84. percben egyenlítettek a vendégek – majdnem tizenegyesből: Varga hozta össze, Megint Gajdos állt oda, ugyanoda lőtte, de Horváth védte, azonban a kipattanót végül ő kotorta be a bambáskodó ajkai védők között, 2–2.

Az utolsó percben egy ajkai szöglet után minden imára szükség volt, de megúszták a vendégek. Igazságos lett végül a döntetlen, de nyerhettek is volna a szegediek.

A mérkőzést itt nézhetik meg (újra).

Garai Szakács László

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Ajka foci labdarúgás Merkantil Bank Liga NB II Szeged-Csanád Grosics Akadémia
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés