Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. április 7. 16:51

Gyurcsány Ferenc: Apám tízezer forintok miatt volt börtönben, Orbánék is odakerülnek majd

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés – Gyurcsány Ferenc szerint ez a bűnük Orbánéknak a kormány hibás döntései miatti halálozásokért.

Hirdetés

Gyurcsány Ferenc a parlamentben arról beszélt, hogy az Orbán-kormány politikai okokból nem lépett meg számos korlátozást időben, ezért kell százaknak meghalnia.

„Az a kérdés, hogy önöknek van-e bűne. Szerintem van. Nem az a kérdés, hogy oltásokkal jól állunk-e. Szerintem egyébként igen. És én is, akit beoltottak, azt tudom mondani, flottul ment. Az a kérdés, hogy korábban mit csináltak” – mondta Gyurcsány.

„Merték-e vállalni annak kockázatát, hogy megvédik a magyarokat, ha kell korlátozással, vagy féltek ennek politikai kockázatától, és százak mentek el, mint ahogy ma is több mint háromszázan. Önök ölték meg őket!”

Németh Szilárd honvédelmi államtitkár Gyurcsány Ferenc beszédét hallgatja a parlamentben

A DK elnöke hozzátette: „Az én apám pár tízezer forintért börtönbe ment, maguk meg csak arról tudnak beszélni, hogy két és fél milliót beoltottak”.

Gyurcsány szerint Orbánék alkalmatlanok arra, hogy kormányozzanak. Azt mondta: ma Magyarországon sokkal kevesebbért visznek el és csuknak be embereket.

„Magukat is el fogják vinni. Nem is olyan soká. Egy év múlva, másfél év múlva, mert maguk nem megvédték a magyarokat, hanem hozzájárultak ahhoz, hogy százak haljanak meg”

– tette hozzá a Demokratikus Koalíció elnöke.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: DK Gyurcsány Ferenc halálozás koronavírus oltás Orbán-kormány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés