Hirdetés
Túl a városon 2021. április 7. 12:07 Forrás: MTI

Csaknem negyedmillió adag Pfizer-vakcina érkezett Magyarországra

Ez a tizenhatodik magyarországi szállítmány.

Hirdetés
Hirdetés

Az április 7-i adagokkal a vállalat által Magyarországra szállított vakcindózisok mennyisége megközelíti az 1,7 millió adagot.

A Pfizer több mint két hónapja szállítja megbízható, heti rendszerességgel a Covid-19 elleni védekezést támogató vakcináját Magyarországra.

A két vállalat 2021 elején kiemelt figyelmet fordított gyártási kapacitásainak megerősítésére és bővítésére, mivel a cél, hogy a növekvő globális igénynek megfelelve idén több mint kétmilliárd Covid-19 elleni vakcinát gyártsanak és szállítsanak világszerte.

Magyarországra az első negyedévre vállalt teljes vakcina mennyiséget a Pfizer megbízhatóan leszállította, 2021 második negyedévétől pedig jelentősen növeli az országba szállított vakcinadózisok számát – csak áprilisban csaknem 1 millió adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezhet az országba.

Megemlítették, hogy a Pfizer és a BioNTech által fejlesztett Comirnaty az első feltételes forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező Covid-19 elleni oltóanyag volt az Európai Unióban, amelyet a 16 éves vagy annál idősebb lakosság immunizálására, a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 fertőzés megelőzésére használhatnak az országok.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: koronavírus oltás Pfizer

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés