Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. április 7. 10:34 Forrás: Szeged Televízió

Boldogkői Zsolt: A legjobb időpontban nyitott Magyarország?

Mennyire szabadíthatja fel az országot a több, mint két és félmillió beoltott? Mennyire lettünk ettől kezdve biztonságban? Boldogkői Zsolt molekuláris biológus az egészség és a gazdaság szembeállását is látja a mostani nyitásban.

Hirdetés

A Szeged Televízió Téma című hírháttérműsorában Boldogkői Zsolt arról beszélt, a mostani nyitás elsősorban az iskolák nyitása miatt lehet veszélyes, hiszen, ha a boltok szigorúan betartják a négyzetméterkorlátok alkalmazását, akkor az azt jelenti, ott valójában szigorodtak a feltételek. „Az iskola megnyitása” egy olyan veszélyforrás, ahonnan a tanárok, a gyerekek sokkal könnyen haza tudják vinni a koronavírust.

Boldogkői Zsolt szerint az iskolanyitás nem időszerű, annak ellenére, hogy az oltással jól állunk, ugyanis a járvány most van a csúcson.

– Remélem, a húsvéti családlátogatások nem rontottak a helyzeten – jegyezte meg a biológus.

Balogh Judit, a Szeged Televízió hírigazgatója ennek kapcsán azt is kérdezte, történt-e szemléletváltás a vírussal kapcsolatosan, és tényleg elkezdtünk-e arra koncentrálni, hogy megtanuljunk együtt élni vele. – Az biztos, hogy a fejlett világ megpróbál egy kicsit gazdaságcentrikusabban hozzáállni a koronavírushoz. És az is biztos, most egyfajta hurráoptimizmus van, miközben a nyájimmunitás koránt sincs még meg – mondta Boldogkői Zsolt.

Nézzék meg a beszélgetést!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Judit Boldogkői Zsolt járvány koronavírus pandémia Szeged Televízió Téma vakcina védőoltás világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés