Hirdetés
 • Kezdőlap
 • Hírek
 • Szegeden
 • Térképen a szegedi hálózat: három év alatt több mint tíz kilométernyi új kerékpárút épült
Szegeden 2021. április 7. 07:01

Térképen a szegedi hálózat: három év alatt több mint tíz kilométernyi új kerékpárút épült

Szegeden a folyamatosan bővülő kerékpáros infrastruktúrának köszönhetően ma már minden ötödik városlakó biciklizik. Az idei szezon kezdetére elkészült a város teljes biciklis úthálózatának térképe is.

Hirdetés
Hirdetés

A Zöld város program céljait is szem előtt tartva 2018 óta több mint tíz kilométer kerékpárút és kerékpársáv épült a városban, valamint Szeged és Sándorfalva között, íme a lista:

 • 2018 végére elkészült a Szeged–Sándorfalva-kerékpárút 6216 méter hosszú szakasza a 4519-es számú út mentén, a Hosszú töltés úttól az Algyői-főcsatornáig.
 • 2019 februárjára megújult a Tisza Lajos körút Petőfi Sándor sugárút és Boldogasszony sugárút közti szakasza, a Felső Tisza part és a Huszár Mátyás rakpart csomópontja, a Szilléri sugárút és a Fecske utca találkozásánál pedig körforgalom épült. Ebben a projektben összesen 334 méter önálló vagy buszsávval közös kerékpársáv, valamint kerékpárút épült.
 • 2019 júniusára 1238 méter hosszú kerékpárút épült a 47-es főút mellett a Tarján széle utcától az Algyői úti szervizútig, onnan pedig további 1062 méteren kerékpáros nyom létesült a Bástya sorig.
 • 2019 decemberére újult meg a Kollégiumi út. Az ott működő cégek dolgozói kerékpárral és autóbusszal is jól megközelíthetik munkahelyüket. Az út mindkét oldalán kerékpársávot alakítottak ki, 1374 méteren.
 • Baktó és Új-Petőfitelep határán, az Algyői út–Ladvánszky utca–Baktói utca–Diadal utca találkozásánál korszerű jelzőlámpás csomópont épült ki, gyalogos és kerékpáros átvezetésekkel; hat méteresre szélesítették a baktói Alkotmány utcát, így biztonságosabbá vált az autóbusz- és kerékpáros közlekedés; a két városrész kilenc utcájában kerékpáros nyomvonalat jelöltek ki, mintegy 2900 méteren.
 • Újszegeden 380 méter hosszú kerékpárút épült a Székely soron; megújult a Temesvári körút 553 méter hosszú, kétirányú kerékpárútja, ennek folytatásában pedig a sportcsarnoknál szétválasztott gyalog- és kerékpárút létesült 212 méter hosszon; a körút két csomópontjában biztonságos megoldást alakítottak ki a kerékpárosok átvezetésére; kerékpáros nyomokat jelöltek ki a tizenöt utcában.
 • Tarjánban és az Északi városrészben kerékpáros kapcsolatok és nyomok létesítésével biztosították a Rózsa utca–Retek utca–Lugas utca–Gábor Áron utca útvonal kerékpáros átjárhatóságát; a Lugas utca töltésen átvezető szakaszát 8,5 méterre kiszélesítették, hogy az autósok és a kerékpárosok biztonságosabban közlekedhessenek; átépítették a Retek utca–Róna utca–Szamos utcai csomópontot, ahol a gyalogosok terelőszigettel védett zebrán kelhetnek át az úttesten a Retek utcában. Megújult a Csillag tér és a Lugas utca útburkolata; 92 méteren kétirányú kerékpárút épült a Kis Tisza és a Tápai utca között a Bertalan hídnál.
 • Elkezdődik a Sziksósfürdőt Bordánnyal összekötő kerékpárút kivitelezése.
Kattintson ide, új fülön nézegetheti ennél sokkal nagyobb méretben a térképet!

Az önkormányzat további terveiben szerepel az ELI lézerközponthoz vezető út és kerékpárút, amely a lézerközpont, valamint a mellé tervezett Science Park és inkubátorház megközelítését javítja a belvárosból és a lakótelepekről kerékpárral, busszal vagy autóval közlekedők számára. Jelenleg a kivitelezői közbeszerzési eljárás előkészítése zajlik.

A térképet ezen az oldalon is megtalálja!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kerékpár kerékpáros kerékpáros nyom kerékpársáv kerékpárút kerékpárút-építés Zöld város program

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés