Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • DK: A kormány járványkezelése csapnivaló, Orbán pedig valójában a háziorvosok oltási teljesítményével henceg
Túl a városon 2021. április 6. 21:18

DK: A kormány járványkezelése csapnivaló, Orbán pedig valójában a háziorvosok oltási teljesítményével henceg

A DK és az LMP így reagált a miniszterelnök kedd délutáni bejelentésére a nyitásról.

Hirdetés

Ellenzéki pártok szerint Orbán Viktor a keddi járványügyi bejelentésében sem adott magyarázatot csapnivaló kormányzati teljesítményére, ehelyett maradt a propaganda, a nyitás pedig csak a korábbi hibák korrekcióját jelenti.

Barkóczi Balázs  a DK szóvivője közleményében azt írta, Orbán Viktor nem adott magyarázatot arra, hogy

„miért Magyarországon halnak meg a legtöbben lakosságarányosan az egész világon hetek óta, hogy miért nem jutnak idősek lélegeztetőgépes ellátáshoz, hogy milyen kormányzati döntések és mulasztások vezettek több ezer magyar ember egyébként elkerülhető halálához. Ehelyett maradt a propaganda és a hencegés a háziorvosok oltási teljesítményével.”

A Demokratikus Koalíció továbbra is azt követeli, a kormány a jövőben bízza a védekezés irányítását egy független szakértőkből álló testületre – közölte a szóvivő.

„A kormány teljesítményét már ismerjük, és nem akarunk még több családtagot, rokont, barátot és ismerőst gyászolni. Az ország érdekében reméljük, hogy ez volt a miniszterelnök utolsó járványügyi bejelentése”

– fogalmazott Barkóczi Balázs.

Az LMP társelnökei, Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté közös közleményükben úgy vélekedtek, hogy a boltok nyitvatartásának meghosszabbítása nem nyitás, hanem csak a korábbi hibák korrekciója.

Álláspontjuk szerint, korábban bebizonyosodott, hogy a kormány se a járvány második, se a harmadik hullámára nem volt felkészülve. Most a döntések meghozatalánál nem vette figyelembe sem az új fertőzöttek, sem a kórházban ápoltak, sem az elhunytak számát és továbbra sem ad segítséget a rászorulóknak.

„A kormánynak a járvány kezelésével, a rászorulók támogatásával kellene foglalkoznia, nem a propagandával és főleg nem a bűnbakkereséssel!”

– fogalmaztak.

Végül hangsúlyozták, hogy a 2,5 millió oltott bizakodásra ad okot és az LMP arra bíztat mindenkit, hogy regisztráljon és oltassa be magát, mert a szakértők szerint messze vagyunk még a nyájimmunitástól.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: betegség covid-19 Demokratikus Koalíció DK fertőzés járvány járványkezelés koronavírus LMP LMP – Magyarország Zöld Pártja oltás oltóanyag Orbán Viktor Orbán-kormány vakcina vírus ellenzék ellenzéki összefogás oltásellenesség
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés