Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. április 6. 18:49

Uniós szóvivő: Késő nyárra már kialakulhat a közösségi immunitás az EU-ban


Hirdetés

Az oltóanyag-szállítások felgyorsulásának köszönhetően jó esély van arra, hogy késő nyárra már kialakul a koronavírus elleni közösségi immunitás az Európai Unióban – mondta Stefan de Keersmaecker, az Európai Bizottság szóvivője a brüsszeli testület keddi sajtótájékoztatóján.

„Várhatóan szeptember közepére az EU felnőtt lakosságának 70 százalékát beoltják, mivel a kiszállítandó oltóanyag dózisszáma háromszorosára növekszik az első negyedévhez képest. Ez az átoltottsági arány lehetővé fogja tenni a közösségi immunitás kialakulását”

– mondta.

Újságírói kérdésre válaszolva a szóvivő megerősítette, hogy az EU-ban a kezdeti késlekedések miatt eddig szétosztott dózisszám nem több, mint 107 millió. Ez a mennyiség azonban szerinte elengedő volt arra, hogy beoltsák a különböző célcsoportokat.

Azt is mondta, hogy áprilistól kezdve egészen június végéig 360 millió adag vakcina kiszállítására lehet számítani az unióban.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: betegség covid-19 EU Európai Unió fertőzés járvány járványkezelés koronavírus nyájimmunitás oltás oltóanyag pandémia szóvivő vakcina világjárvány vírus Brüsszel
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés