Hirdetés
Túl a városon 2021. április 6. 14:08 Forrás: MTI

MSZP: minden szociális dolgozó kapjon oltást!

Minden szociális ágazatban dolgozó koronavírus elleni azonnali beoltását követelte ismét a kormánytól az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke kedden.

Hirdetés
Hirdetés

Korózs Lajos az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet arra, hogy az oltási terv részeként csak a bentlakásos idősotthonokban dolgozókat oltották be, rajtuk kívül csak azok a szociális dolgozók kapták meg a vakcinát, akik a regisztrációt követően sorra kerültek.

Hozzátette, ebben a szakmában nem lehet távmunkában dolgozni és a szociális ágazatban dolgozók egymást, valamint az ellátottakat is fertőzhetik.

Problémaként beszélt arról is, hogy csak elvétve tesztelték a dolgozókat, akkor is jellemzően gyorsteszttel.

Az ellenzéki politikus szerint csak azt kérik az ágazat dolgozóinak, ami más ágazatokban, az egészségügyben, a rendvédelemben kijárt a dolgozóknak.

Be kell oltani a falugondnokokat, a szociális étkeztetésben, a házi segítségnyújtásban, a támogató szolgálatoknál dolgozókat, az utcai szociális munkásokat és a nappali ellátásban dolgozókat is - sürgette.

Korózs Lajos azt is követelte, hogy igazolt fertőzés esetén mindenkinek biztosítsanak a költségvetés által finanszírozott ingyenes tesztet. Megbetegedés esetén járjon automatikusan százszázalékos táppénz.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Korózs Lajos MSZP oltás szociális ágazat koronavírus

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés