Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Horgas Ádámék Kis suttogása is díjat nyert a Belvárosi Mozi karanténfilm pályázatán
Művház 2021. április 6. 11:30

Horgas Ádámék Kis suttogása is díjat nyert a Belvárosi Mozi karanténfilm pályázatán

Az egy éve tartó járványra reflektáló filmekre írt ki pályázatot a Belvárosi Mozi. A határidőig 23 karanténfilmmel neveztek a versenyre, ezek közül ötöt tartott végül díjra érdemesnek a zsűri.

Hirdetés
Hirdetés

Az SZTE Vizuális Kultúra Tanszék oktatóiból és hallgatóiból, valamint a Belvárosi Mozi munkatársaiból álló zsűrinek feladta a leckét, hogy a két tucat film a legkülönbözőbb felkészültségű alkotók munkájaként került egy kategóriába.

Végül úgy döntöttek, hogy sorrend felállítása nélkül választják ki az öt legjobbat, közöttük Szemenyei János – Horgas Ádám Kis suttogás ami éppen egy évvel ezelőtt, a tavaszi első hullám hatására született. A 168 művész közreműködésével készített karanténvideót azóta több mint 250 ezren tekintették meg a YouTube-on.

Díjat nyert Szűcs Gréta egyperces filmje is, a Pan(dem)ic room. Az alkotás egy diák reflexiója a szobába zárt életre, amely a fiatalok kedvelte tik-tok formátumot rövidsége és ritmusa okán is megidézi.

Profi munka a City Rocks csapatának mozaik videója is, és szintén élethű tükre a járványnak Magyar Fülöp megközelítése a falak közé zárt mindennapokról.

Kakukktojásként került a győztesek közé a Mari Domokos stábja által rendezett és játszott Key, mivel laza kapcsolódása van a karantén életünkhöz, de a koronavírus okozta izoláltságot, a harcot a túlélésért mégis jól szimbolizálja.

A díjnyertes filmeket a közönség nagyvásznon is láthatja majd a szeptemberben megrendezésre kerülő Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválon.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Belvárosi Mozi karanténfilm pályázat Horgas Ádám eredményhirdetés Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés