Hirdetés
Szegeden 2021. április 6. 09:56

Húsvétra javult a véradás helyzete a megyében

Bár maradtak el véradóesemények, a Vöröskereszt ünnepi felhívása sokakhoz eljutott, és szép számmal nyújtották segítő karjukat az emberek a megyében. Sajnos kevesebb véradó volt a tervezettnél, ám azonban a járványhelyzethez képest jelentős volt a számuk. Ez azért volt fontos, hogy a húsvéti hosszú hétvégén is biztosítani lehessen a zavartalan vérellátást.

Hirdetés
Hirdetés

Március 29-e és április 4-e között 418-an adtak vért, ez egy kicsit kevesebb volt a tervezettnél.

A Vöröskereszt – annak érdekében, hogy ne alakuljon ki vérhiány – azt kéri, hogy minél többen menjenek el vért adni. Ez azért fontos, hogy biztosítani tudják a már kórházban fekvő, vagy a mostani járványos időszakban kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget.

Fontos, hogy továbbra is érvényesek azok a biztonsági előírások, amelyeket minden esetben be kell tartani: a kézfertőtlenítés, a hőmérőzés, a szeparációs távolság betartása, néhány helyen a teremben tartózkodók számának maximalizálása, a védőeszközök viselése, a kötelező kérdések megválaszolása. Ezzel a szakmai protokollal a véradók, a vért kapók és a helyszínen dolgozó szakemberek egészségét is védik.

A Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezete a Vérellátó Központban, Szeged, Honvéd tér 4. várja a rendszeres, visszatérő és az új véradókat:

Április 6. kedd: 7:00-14:00
Április 7. szerda: 10:00-18:00
Április 8. csütörtök: 10:00-18:00
Április 9. péntek: 7:00-14:00
Április 12. hétfő: 7:00-14:00
Április 13. kedd: 7:00-14:00
Április 14. szerda: 10:00-18.00
Április 15. csütörtök: 10:00-18:00
Április 16. péntek: 7:00-14:00

A véradásokon minden véradó ajándékot kap a szervezőktől.

A Magyar Vöröskereszt arra kéri a munkahelyeket, hogy segítsenek a véradásban. Fogjanak össze a munkatársak és együtt menjenek vért adni, mert most csak összefogással biztosítható, hogy mindig elegendő vérkészlet várja azokat, akik rászorulnak. Amennyiben egy vállalkozásnál legalább 25 fős kollektíva adna vért, házhoz megy a véradás. A részletekről a 70/933-8267-es telefonszámon lehet érdeklődni!

Fontos, hogy aki vért ad, vigye magával azonosító okmányát, lakcím és TAJ-kártyáját!

A véradási helyszínekről és időpontokról az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt oldalán is lehet tájékozódni.

A meghirdetett véradások elérhetőek még a Magyar Vöröskereszt ingyenesen letölthető mobil applikációja segítségével is.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Magyar Vöröskereszt Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezete véradás

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés