Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Töréspont címmel készítettek előadást egy online tanóráról a Szegedi Nemzeti Színházban
Művház 2021. április 6. 08:54

Töréspont címmel készítettek előadást egy online tanóráról a Szegedi Nemzeti Színházban

A Tölgyfa Gergely rendezésében a Szegedi Szakképzési Centrummal együttműködve létrehozott előadás a járványhelyzet miatt a hagyományos tantermi közeg helyett most az interneten érhető el.

Hirdetés

A produkció fókuszában a generációs szakadék, a tanárok és a diákok közötti konfliktusok állnak, amelyeken felül a digitális oktatás újabb nehézségeket és kihívásokat szült – ezekre reflektál a darab.

Az előadás különlegessége, hogy online játszódik, egy digitális tanóra eseményeit járja körül Tölgyfa Gergely drámapedagógus rendezésében, Molnár Erika, Sziládi Hajna és Kállai Ákos közreműködésével.

Szabó Ágnes szociális munkás, mediátor, a Szegedi Szakképzési Centrum munkatársa szakmai konzulensként segítette a próbafolyamatot, hogy a tanárok és a diákok közötti problémákról minél hitelesebb képet kapjanak a nézők.

Az alkotók a film és színház formanyelvét vegyítve izgalmas játékra hívják az osztályközösségeket, akiknek aktív, az eseményeket befolyásoló szerepkört kínálnak megteremtve a párbeszéd lehetőségét a diákok és tanáraik között.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: előadás online Szegedi Nemzeti Színház drámapedagógia Kállai Ákos Molnár Erika Sziládi Hajna Tölgyfa Gergely
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés