Hirdetés
Hirdetés
Művház 2021. április 5. 15:53 Forrás: Szegedi Tükör

Egy személy – egy könyv: Palotás Sándor Yuval Noah Harari Homo Deusáról

A Somogyi-könyvtár új sorozatában Palotás Sándor, a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kereskedelmi alelnöke, a Déli-Farm Kft. ügyvezetője, a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged soros elnöke Yuval Noah Harari: Homo Deus – A holnap rövid története című könyvét ajánlja.

Hirdetés

„Az igazi kikapcsolódás számomra az, ha néha kiszabadulhatok a bennünket körülvevő digitális világból, és végre egy valódi könyvet vehetek a kezembe. És talán furcsa, de ez a könyv pont annak a sorozatnak az első kötete, ami azt az utat mutatja be, hogy miként jutottunk idáig.”

A könyvet napjainkra negyvenöt nyelvre fordították le, szemléletes és szórakoztató, az átlagembernek is könnyen érthető olvasmány.

A tűz tett minket veszedelmessé. A pletyka együttműködővé. A mezőgazdaság még éhesebbé. A mitológia tartotta fenn a törvényt és a rendet. A pénz adott valamit, amiben mind bízhatunk. Az ellentmondások teremtették meg a kultúrát. A tudomány tett minket a teremtés urává. De egyik sem tett boldoggá...

A világhírű jeruzsálemi egyetemi tanár szerint így foglalható össze annak története, ahogyan jelentéktelen majmokból a világ uraivá váltunk.

Yuval Noah Harari izraeli történész, 2002-ben az Oxford Egyetemen szerzett doktori címet, jelenleg a Hebrew University of Jerusalem történelem tanszékének oktatója, a világ egyik legnépszerűbb gondolkodója, könyvei több millió példányban keltek el világszerte.

A szerző két további könyve a Sapiens – A holnap története, amely az élet hosszú távú jövőjét tárja fel, valamint a 21 lecke a 21. századra, amely méltó folytatásként a jelenre és az emberi társadalmak közvetlen jövőjére koncentrál, megvizsgálva a világ társadalmait leginkább formáló és a bolygónk jövőjét legnagyobb valószínűséggel befolyásoló erőket.

Yuval Noah Harari: Homo Deus. A holnap rövid története című munkájáért 2017-ben a frankfurti könyvvásáron „A legintellektuálisabb és legmeghatározóbb tudományos munka” díját nyerte el.

Yuval Noah Harari Sapiens – Az emberiség rövid története című könyve – a korlátozások feloldása után – kölcsönözhető a Somogyi-könyvtárból!

Aki már korábban olvasott

Egy személy – egy könyv: Barnák László Csehov Sirályáról

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: irodalom könyv könyvajánló kortárs irodalom Somogyi-könyvtár Szegedi Tükör Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Palotás Sándor Yuval Noah Harari
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés