Hirdetés
Túl a városon 2021. április 5. 11:44

Megfontolt, kiegyensúlyozott költségvetés készült Szatymazon

Az év első két hónapja Szatymazon is, mint az összes településen a vírus elleni védekezés mellett a költségvetés összeállítása, elkészítése jegyében telt. Szokás szerint idén is közmeghallgatás keretében tervezték a költségvetés beterjesztését és elfogadását, de a vírushelyzetre való tekintettel erre nem volt mód.

Hirdetés
Hirdetés

A 2021-es költségvetést megfontoltan, takarékosan, a járványhelyzetre való tekintettel állították össze. A költségvetés fő összege 879 millió 689 ezer 789 forint, amely magába foglalja azt a 39 millió 500 ezer forintot is, amelyet szolidaritási hozzájárulás formájában kell befizetni a falunak, mivel az egy főre jutó adóerő képességük meghaladja a 35 ezer forintot.

A költségvetésben a civil szervezetek támogatását az előző év alapján változatlan formában fogadták el. A lakosság szempontjából a költségvetés legérdekesebb része a beruházások, felújítások rovat. Itt szerepel többek között az építési telkek kialakítására, közművesítésére költendő 11 millió 500 ezer forint, a buszmegállók kialakítására fordítandó 30 millió forint, a jövendőbeli főzőkonyha kialakításához kapcsolódó eszközbeszerzés, a belterületi utak felújítására nyert forrás felhasználása, és több kisebb-nagyobb tétel mellett az önkormányzat épületének felújítására szánt 24 millió forint is.

Megragadtak minden olyan fejlesztést, pályázatot, amivel a településen élők életminőségét javítani tudtak. Tervezik a meglévő kerékpárút-hálózat bővítését minden irányba:

  • Sándorfalva,
  • Szeged,
  • Balástya és
  • Zsombó

irányába is, és rövidesen beadnak egy belvíz és csapadékvíz elvezetésére irányuló pályázatot is.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány költségvetés koronavírus pandémia Szatymaz világjárvány közmeghallgatás

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés