Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Népszerű az érintésmentes látogatás a szegedi idősotthonokban, ahol folyamatosan oltják a gondozottakat és a dolgozókat
Szegeden 2021. április 4. 12:05

Népszerű az érintésmentes látogatás a szegedi idősotthonokban, ahol folyamatosan oltják a gondozottakat és a dolgozókat

A Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény három telephelyén még messze vannak a teljes védettség megszerzésétől, de amennyit csak lehet, oltanak.

Hirdetés

Az ellátottak továbbra is vonatkozik a kijárási tilalom, és látogatás is csak komoly biztonsági szabályok betartásával lehetséges. Jó hír, hogy emelkedik az oltási hajlandóság a több mint 400 idős ember ellátását végző intézményben. Ez épp úgy érvényes az ellátottakra, mint az ellátó személyzetre, valamint a kisegítőkre.

Február végén az ellátottak 70–80 százaléka kapta meg a védőoltást, az oltási hajlandóság azonban lassan, de biztosan emelkedik a körükben. Az őket ellátó, kiszolgáló személyzet több mint kétharmada élt már a lehetőséggel, miközben a kisegítők – karbantartók, takarítók – esetében ez alig éri el az 50 százalékot.

Kint és bent is betartják az egészségügyi előírásokat (fotók: Iványi Aurél)

Utoljára a húsvét előtti hétvégén oltottak, a Kálvária sugárúti idősotthonban, az Acél utcai nappali melegedőben és két hajléktalanszállón azokat, akik az előző körökből kimaradtak.

– A tervek szerint legközelebb május első hétvégéjén folytatják az oltást, ezt követően, a vakcinának köszönhetően, a többség már viszonylag biztonságban érezheti majd magát – mondta Csúcs Áron, a Szegedi Kistérség- és Gazdaságfejlesztési Tanácsadó és Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A cél természetesen az intézményekben lakók és ott dolgozók teljes átoltottsága, amit csak fokozatosan lehet elérni. Egyelőre azonban továbbra is érvényben van a látogatási tilalom, legalábbis a hagyományos értelemben.

Lehetőség van ugyanis érintésmentes látogatásra, ami annyit jelent, hogy egy plexifalon keresztül, telefon segítségével tudnak beszélgetni a látogatók az ellátottakkal. Ez a látogatási forma nagyon népszerű, ugyanakkor biztonságos is, mert a látogató be sem lép az épületbe: az udvar felől közelít a találkozás helyszínéhez.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Csúcs Áron idősotthon látogatás Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés