Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Kiderült: Pfizer- és Moderna-vakcinából adunk 40 ezer adagot a cseheknek, mert a magyar kormány olyan bölcs volt, hogy vett nekünk jó sok oroszt és kínait is
Túl a városon 2021. április 3. 20:47

Kiderült: Pfizer- és Moderna-vakcinából adunk 40 ezer adagot a cseheknek, mert a magyar kormány olyan bölcs volt, hogy vett nekünk jó sok oroszt és kínait is

Látványosan büszkék magukra Orbánék a keleti vakcinák miatt, de azért Csehországnak a legmodernebb nyugati vakcinákból adunk.

Hirdetés

Nagyszombat délutánján Szijjártó „Szijjas” Péter azzal dicsekedett el a Facebook-oldalán, hogy mivel Magyarország (értsd: ők, a kormány, és főleg ő, a fürkész és portyász) nem hagyatkozott csak a brüsszeli vakcinabeszerzésre és keletről is vásároltak vakcinákat (oroszt és kínait), ezért mi annyira jól állunk, hogy május elejére lesz elegendő oltóanyagunk mindenkinek. (Azt elfelejtette hozzátenni ehhez, hogy részben azért, mert a következő hetekben nagyobb mennyiségű vakcina fog érkezni az úgynevezett brüsszeli beszerzésből, tehát a nyugati vakcinákból.) És ha már olyan jól állunk, akkor a szolidaritás jegyében 40 ezer adag vakcinát átadunk Csehországnak, akik csak Brüsszelre hagyatkoztak, ezért rosszabb helyzetben vannak, mint mi.

Szijjártó a posztban nem említette, hogy milyen vakcinákat fogunk odaadni nagylelkűségből a cseheknek, most viszont az MTI frissítette a korábbi hírét, amiben már a következő is szerepel:

„A cseh közszolgálati televíziónak Andrej Babis cseh miniszterelnök azt mondta: »felhívtam Orbán Viktor magyar kormányfőt, akit barátomnak tartok, és megkértem a szolidaritásra. Megígérte, hogy május első hetében 40 ezer vakcinát enged át nekünk, Pfizert vagy Modernát.«”

A Pfizer és a Moderna vakcináiról nemrég jelent meg, hogy a kutatások és az eddigi oltási tapasztalatok alapján nemcsak a megbetegedéstől, de a megfertőződéstől is hatékonyan védenek. Ilyen információk a többi Magyarországon engedélyezett vakcináról tudomásunk szerint egyelőre nincsenek.

És ha már keleti és nyugati vakcinák: a Magyar Hang tegnap éppen arról írt, hogy Orbán Viktor megint nagyot mondott a keleti vakcinákról, amikor pénteken a Kossuth Rádióban arról beszélt, hogy amikor a válságnak vége lesz, azt fogjuk látni, hogy a világnak körülbelül a 70 százalékát keletről érkező vakcinákkal oltották be. A lap cikkében részletesen kifejti, miért nagyon kicsi annak az esélye, hogy a magyar miniszterelnöknek ebben igaza legyen, rövid és hosszú távon egyaránt.

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: betegség covid-19 Csehország járvány járványkezelés koronavírus Moderna Orbán Viktor Orbán-kormány Pfizer Andrej Babiš jótékonyság oltás oltóanyag Szijjártó Péter vakcina világjárvány oltási terv
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés