Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Ha elmúlnak a talaj menti fagyok, indulhatnak a szegedi szökőkutak, május elején az egynyári virágokat is kiültetik
Szegeden 2021. április 3. 19:14

Ha elmúlnak a talaj menti fagyok, indulhatnak a szegedi szökőkutak, május elején az egynyári virágokat is kiültetik

Nagyjából egy hónapot még várni kell arra, hogy újra feldobják a város hangulatát a szegedi szökőkutak vízjátékai és virágba boruljanak a terek.

Hirdetés

Jelenleg téli álmot alszanak a köztereken lévő szökőkutak, ám az idén azért várják sokan a szokottnál is jobban az újraindításukat, mert például a tavaly ősszel átadott új szökőkút víz- és fényjátékát csak néhány napig lehetett látni a Móra-parkban. 

Az ízelítő során Brahms-, Vivaldi-, Liszt-, Strauss- és Dvořák-művek, valamint A Karib-tenger kalózai című film zenéje is szólt a Móra Ferenc Múzeum előtti téren, ahol tavaly november végén mindössze néhány napot üzemelt a szökőkút, ez alatt viszont, úgy tűnt, sokaknak tetszett az új látványosság.

A régi szökőkutakat is sokan szeretik, így a Glattfelder téren lévő, Szeged múzsájának szobrát is rejtő, a Szent György téren nemrég felújított, valamint a Széchenyi téren lévő vízjátékok is népszerűek. Hamarosan ismét működhet a város egyik legújabb szökőkútja is a Szent István téren.

Még az átadó előtt néhány héttel ez a videó jelent meg Botka László Facebook-oldalán a Móra-parki új szökőkútról:

Az új szökőkúttal a Szeged Podcast egyik adásában is részletesen foglalkoztunk, és megpróbáltunk kideríteni róla mindent, amit csak lehet. Közben pedig a korábban a helyén álló régi szökőkútról sem feledkeztünk meg. Aki kíváncsi a részletekre, itt meghallgathatja:

Harminchétezer egynyári palántát fognak elültetni májusban

Szeged terein nem csak a szökőkutakat lehet nézegetni: a környezetükben lévő fák, zöld felületek és virágok teszik igazán üdítővé, élhetővé és szerethetővé ezeket a tereket.

Az egynyári virágok telepítése az idén is a megszokott időben, májusban kezdődik: a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. összesen 37 ezer palántát fog elültetni.

Idén a legnagyobb mennyiségben a kúpvirágot és a zsályát ültetik ki a város tereire. Az előbbiből 5760-at, az utóbbiból 5580 palántát. 

Újdonságok is kerülnek idén a virágágyásokba: a papagájvirág, az egyiptomi csillagcsokor, az ezüstös kakassarkantyú, a mexikói napvirág, valamint a cseppecskevirág. 

A kandeláberekre és a Belvárosi hídra 1200 muskátlit helyeznek ki, és két virágoszlopot is elhelyeznek.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. szökőkút virág virágosítás virágültetés felújítás Móra-park tavasz
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés