Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Húsvét után folytatódik a Pedagógiai esték: Tóth Árpád a népdalaink mögötti emberi történetekről mesél
Művház 2021. április 3. 17:25

Húsvét után folytatódik a Pedagógiai esték: Tóth Árpád a népdalaink mögötti emberi történetekről mesél

Április 6-án, kedden 18 órától újabb előadással jelentkezik a Mentor(h)áló és az IH Rendezvényközpont tavaszi rendezvénysorozata.

Hirdetés

Ez alkalommal Tóth Árpád karnagy tart előadást: az ismert és népszerű zenetanár, a Kórusok Éjszakája megálmodója valószínűleg a tőle megszokott könnyedséggel és szellemességgel beszél majd a magyar napdalokról, és az azokat ihlető, azok mögötti emberi történetekről.

Tóth Árpád az előadássorozat 2019-es évadzáró estjén a Pedagógiai esték eddigi történetének legnagyobb vastapsát kapta.

Most közkívánatra tér vissza A dal mögött megbúvó nép – emberi történetek népdalaink tükrében című online előadásával.

Tóth Árpád a Zeneakadémia Kodály Intézetében és a budapesti Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolában tanít, a pedagógusi pálya mellett pedig 2000 óta amatőr kórusokat vezényel, ezek közül jelenleg a budapesti Csíkszerda kórus a legismertebb.

Hazai tevékenysége mellett a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusának és a szintén felvidéki Csábi Szeder Fábián Dalegyletnek is karnagya. Rendszeresen tart továbbképzéseket Magyarországon, Németországban, Szlovákiában, valamint vendégtanárként Kínában és Dél-Koreában is.

Szakmai érdeklődésének középpontjában a közismereti zenetanítás módszertana, a kortárs kóruszene és énekkari előadóművészet áll. 2009-ig 8 zeneszerző 17 művének ősbemutatója fűződik nevéhez. Munkáját 2009-ben Vass Lajos emlékplakettel, illetve 2021-ben Artisjus előadói díjjal is elismerték.

Az előadásra jegyeket 2000 forintos áron lehet venni, ezen a felületen.

Az előadás pontos időpontja április 6., kedd 18 óra, de érdemes tudni, hogy a meghirdetett kezdő időponttól számított 24 órán belül bármikor megnézhető.

Aki kedvet érez a programhoz, és kíváncsi rá, milyen egy Tóth Árpád-előadás, az ebből a videóból viszonylag gyorsan ízelítőt kaphat:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: előadás előadó IH Rendezvényközpont Mentor(h)áló Mentorháló program programajánló programok programsorozat zene éneklés kórus népdal Pedagógiai esték Tóth Árpád
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés