Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • A húsvétnak sok üzenete van, de a lényege a győzelem a halál felett: Fazakas Attila atya a Szeged Podcast harmincötödik adásában!
Szegeden 2021. április 2. 21:55

A húsvétnak sok üzenete van, de a lényege a győzelem a halál felett: Fazakas Attila atya a Szeged Podcast harmincötödik adásában!

Itt a négynapos hétvége, itt a húsvét, emellett heti podcast-sorozatunkban sem tudunk elmenni, de nem is akarunk, ezért felhívtuk a móravárosi és algyői plébánost, aki egy fiatal, modern gondolkodású pap, és beszélgettünk vele egy jót.

Hirdetés

A Szeged Podcastben általában Gedzo és Kovács M. Norbert beszélgetnek aktuális témákról a meghívott vendégekkel, de mit csináljon ez a két ember, ha éppenséggel egyikük sem jártas a vallási kérdésekben, még meg sincs keresztelve ez a két semmirekellő pogány, viszont a kíváncsiságuk végtelen, és meg vannak róla győződve, hogy a húsvét ünnepéről nemcsak ők, de nagyon sokan mások sincsenek elegendő érdemi információ birtokában?

Hát, a legjobb, ha felhívnak egy fiatal, jó fej papot, akivel lehet beszélgetni arról, hogy miről szól ez az ünnep valójában, miért ez a keresztények legfontosabb ünnepe az évben, hogyan egyeztethető össze a húsvét a locsolkodás pogány hagyományával. Mindezeken túl pedig például arról, hogy hogyan kerül egy fiatal pap Sepsiszentgyörgyről Szegedre, egyáltalán miért dönt úgy egy tizenéves romániai magyar srác, hogy a papi hivatást választja, és ha már így döntött, hogy tudott megküzdeni például a cölibátus terhével. Na, meg arról, hogy miért jó dolog a templom mellett a Facebookon is misézni, mennyire nehéz elintézni, hogy wifi legyen még a sekrestyében is, hogyan fogadják a hívek és a paptársak az újításokat, és hogy vajon a koronavírus járvány növelte vagy csökkentette az egyház felé fordulók számát.

Szeged Podcast · Szeged Podcast 035 · 2021.04.02.

Ezekről, és még egy csomó minden másról is beszélgettünk Fazakas Attila atyával, móravárosi és algyői plébánossal, aki a beszélgetés során sokkal többször nevettetett meg bennünket, mint arra előzetesen számítottunk.

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: egyház Facebook Fazakas Attila hagyomány húsvét kereszténység közösségi média pap podcast római katolikus egyház Szeged Móravárosi Szent Kereszt Plébánia Szeged Podcast ünnep vallás éjféli mise Gedzo Gyulay Endre karácsony Kiss-Rigó László Kovács M. Norbert mise püspök Szeged-Csanádi Egyházmegye templom Erdély Románia
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés