Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Nagypénteki vereség: Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Vasas FC 0–1 (0–0)
Ziccer 2021. április 2. 21:47

Nagypénteki vereség: Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Vasas FC 0–1 (0–0)

Lehetett volna sokkal rosszabb meccs is, egy pénteki esti nyitótalálkozónak bőven elment a Vasas szegedi vendégjátéka.

Hirdetés

Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Vasas FC 0–1 (0–0)
Merkantil Bank Liga NB II. 30. forduló, Szeged, Szent Gellért Fórum, vezette: Zierkelbach Péter, asszisztensek: Albert István, Aradi József.
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Varga B. – Ódor, Szilvási, Pejović, Kővári (Gréczi, 77.), Dobos (Gajdos, 68.), Mohl, Varga Sz. (Kóródi, 77.), Simon, Jammeh (Grumić, 68.), Jovanović. Vezetőedző: Dragan Vukmir.
Vasas FC: Jova – Feczesin, Szatmári (Köböl, 64.), Kovács, Hidi, Viczián, Terbe (Balajti, 79.), Otigba, Radó (Vernes, 64.), Pekár (Hinora, 75.), Tóth. Vezetőedző: Schindler Szabolcs.
Gól: Otigba (71.).
Sárga lap: Kovács (73.), Gajdos (78.), Gréczi (85.), Balajti (90.).

A válogatott szünet miatt a szurkolók már ki voltak éhezve, régen láthattak labdarúgást, így pláne örömteli, hogy a fórumbeli pettyeskergetést emelte ki az M4Sport a 30. fordulóból, és hozta előre nagypéntekre. Hogy ebben mennyire volt benne a szegedi csapat háttérhatalma, lásd még az egyházmegyén keresztül a legfőbb úr, nem tudom, de mindegy is, mindig felemelő, ha szűkebb pátriánk bármely csapata is képernyőn látható.

Októberben az Illovszky Rudolf Stadionban a Vasas a második félidőben negyedóra alatt nyert, pedig az első gól a ma is kezdő Ódoré volt az első félidő hajrájában, ám az 51. percben egy kicsit kihúzták a kábelt a Grosicsból, és a negyedórányi szerencsétlenkedés bőven elég volt ahhoz, hogy nyerjen a Vasas.

A piros–kékek akkor ráadásul éppen estek-keltek, a 3–1-es győzelmük előtt hat meccsen nem nyertek zsinórban, és a feljutási reményeik, úgy tűnt, végleg kihunynak, és maradnak még egy szezont a NER-liga helyett a Merkantil Bank Liga nevű dögletes mocsárban. Csakhogy az a 3–1 elindított egy győzelmi sorozatot, most újra második az együttes, és megvan az esélyes az élvonalra, igaz, folyamatos győzelmi kényszerben vannak.

Októberben a Szeged még Dobos Barna LEGÉNYSÉGE volt, és a szokásos borzalmas kezdés után háromszor nyertek, mielőtt a Fáy utcában elhasaltak volna. A tavaszi szezon ugyanígy indult: immár Vukmir drágán irányítja a TISZA-PARTI ALAKULATOT, borzalmas rajt után négy meccsen tíz pont.

Előre borítékolható lenne a szegedi vereség?

Új(onc) csatárral kezdetek a kék–fekete–zöldek: a 29 éves gambiai Haruna Jammeh először léphetett pályára a Grosicsban, az utóbbi időben a megyeegyben sínylődött, de előtte Kaposváron még az NB I-ben is szerepelt.

A találkozó előtt Vukmirt először a karrierjéről kérdezték, majd a veretlenségi szériáról beszélt és arról, hogy szeretnék itthon tartani a három pontot. Germán koronavírusos, azért nem volt a keretben sem, Grumić, Gajdos pedig a padon kezdett.

A meccs elején Pekár virgonckodott Kővári mellett, rendre megverte a védőjét, de a legtöbb, amit fel tudott ekkor mutatni egy kapuralövés, ami a szögletzászlónál ment ki még éppen kirúgásra – ezt biztos, hogy nem Nyíregyházán tanulta; játszott ott is. A 17–19. percben a vendégek egy kicsit benyomták a püspöki csapatot a tizenhatosuk előterébe, de nem voltak veszélyesek a támadásszerűségek. Ekkor a Szegeddel kapcsolatosan annak lehetett drukkolni, hogy háromszor egymás után tudnak-e egymásnak előre passzolni. Akik nézték a meccset, tudják a választ.

Az első valamirevaló helyzet a 21. percben volt: Feczesin kapufát fejelt, Radó az égbe lőtte az elé pattanó labdát. A 27. percben a meccs első szögletét Varga Szabolcs lőtte be Jammeh fejére, aki NB II-höz szokatlan szintű fejest mutatott be, a középre tartó kísérletbe Jova bele tudott kapni, majd lehúzta a labdát az égből. A 30. percben Radó jobbról tizenkét méterről csavart a szegedi jobb kapufára, Varga Bence kiszurkolta a lövést a kapujából. Majd a 32. percben Jovanović lőtt vissza tizennyolc méterről középről, egy gyöngén eltakarított szegedi szabit: nem tudtak rendesen felszabadítani az angyalföldiek. A 37. percben Dobos beívelését Pejović elfejelte Jammeh elől, így Jova könnyedén védte a gyönge fejest – lesről, de a gambiai csapattársa is azon volt, semmiképpen nem szerezhettek volna ebből a szabadrúgásból gólt. A 39. percben Radó lőtte a labdát Pekár elé, akinek a pöccintésébe az utolsó pillanatban belelépett Szénási, így nem gól lett, hanem szöglet, utóbbi harmatos volt. A 45. percben Szatmári lépett be a szegedi tizenhatosra balról, befelé húzott, tizenöt méteres gurítása könnyű zsákmány volt Varga Bencének.

A 21. perctől lett vállalható az első játékrész, a Vasas dominált, de nem annyira, hogy majrézni kellett volna a püspöki csapatnak.

A 48. percben Dobos bal oldali beadását Ódor nem tudta rendesen kapura lőni, jócskán fölé ment. Az 56. percben Mohl és Pejović között Radóhoz került a labda egy jobb oldali előreívelés után, szó szerint oda került, Radó sem számított rá, de ha már ott volt, bevezette az alapvonalnál az ötösig, ott középre adott, Szilvási megint a saját kapuja felé mentett, de most Varga Bence jó helyen állt, róla kifelé pattant a labda.

Majd egy kicsit bealudtunk, a cserék jelentették az örömöt, a hatvanadik perc után ez is boldogságnak számított.

A 71. percben a semmiből szerzett vezetést a Vasas Köböl szögletet pazarul fejelte a jobb felsőbe Otigba, Vargának nem volt esélye védeni, 0–1.

A 87. percben Gréczi egyenlíthetett volna, de a balról belőtt labdát kapásból, félmagasan csúnyán Jova kapuja mellé tette, pedig szemben állt vele. A 91. percben Otigba a saját tizenhatosán kicsit kézzel is megjátszotta egy beívelés után a labdát, de a kicsi kezet Zierkelbach bíró nem fújta be 11-esnek.

Folytatás április 7-én, szerdán, Ajkán.

Garai Szakács László

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: foci labdarúgás Merkantil Bank Liga NB II Szeged-Csanád Grosics Akadémia Vasas
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés