Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. április 2. 16:13

Az a bűvös 2,5 millió – Bódi György olvasói levele


Hirdetés

Egy Fradi–Felcsút örökrangadón két szotyolaköpködés között Orbán Viktor fülébe súgta Kubatov Gábor Fradi-elnök (mellesleg Fidesz pártigazgató, a róla elnevezett listák életre hívója és karbantartója), hogy 2,5 millió biztos Fidesz-választó kell a negyedik kétharmad megnyeréséhez a 2022-es országgyűlési választásokon. Ez a 2,5 milliós szám nagyon megragadt a Vezénylő Tábornok emlékezetében. Azóta ez a 2,5 millió bűvös számmá vált, ennek mámorában él.

Napok óta mantrázza, hogy 2,5 millió ember beoltása kell ahhoz, hogy megállítsuk a Covid-19 vírus pusztítását, amelybe eddig már a legfrissebb adatok szerint több mint 21 ezer fő halt bele. Ebben méri a Vezénylő Tábornok a vírus elleni harc sikerességét. Vagyis ebben mérte, amíg ez kedvező volt. Azután, hogy világelsők lettünk az egymillió lakosra eső halálozások számában, már nem ebben méri, hanem az oltások számában, irány a 2,5 millió!

Aztán a látnok szerint lesz még „két-három nehéz hetünk, és majd szép és vidám” nyarunk. Már amennyiben az elhunytak hozzátartozóinak lesz kedvük vidámkodni. Már amennyiben lesz módunk eltemetni az elhunytakat. Már amennyiben lesz kedvük vidámkodni azoknak a betegeknek, akiknek műtéteit el kellett halasztani a Covid-19 pandémia miatt, és közben egészségi állapotuk menthetetlenre fordult. Már amennyiben lesz kedvük vidámkodni a végletekig kizsigerelt egészségügyi dolgozóknak. Már amennyiben lesz kedvük vidámkodni a tönkrement vállalkozások tulajdonosainak és alkalmazottainak. Azoknak biztosan lesz szép és vidám nyaruk, akik tegnap kaptak a védelmi alapból újabb 50 milliárdot templomépítésre, vadászati világkiállításra, focira, és egyéb, a védekezéshez feltétlenül szükséges célokra. Szép és vidám nyaruk lesz a százmilliárdokkal kitömött új vagyonkezelő alapítványok Fidesz-haver kurátorainak. Indulhat majd ismét a dubajozás, az adriázás a csókosoknak, de ettől még nem lesz Magyarországnak szép és vidám nyara, mert nagyon nyomasztó a jelen! Vagy azt hiszi a Vezénylő Tábornok, hogy egy egész ország nagyon gyorsan felejt? Ebben bízik jövőre is?

Már csak azért is, mert nem mindenki osztja a 2,5 millió fő beoltott bűvös hatását! Falus Ferenc 3 millió beoltottról beszél (de hát ő csak egy volt tisztifőorvos), Merkely Béla (friss Bolyai-díjas) 5-6 millióról, Rusvai Miklós 7 millióról. Ők mind csak károgók?

Mint ahogyan a pedagógus szakszervezetek is arra figyelmeztetnek, hogy az a pedagógus, aki a jövő héten megkapja az első vakcináját, az nem mehet biztonsággal április 19-én a diákok közé! Prof.Dr.Med.Univ. Vezénylő Tábornok virológus tegnap összeráncolta homlokát, és kiszámította, hogy de igen, annyi idő után már kialakul a védettség, és mehet...

Szóval, Vezénylő Tábornok Úr, a 2,5 millió nagyon szép szám (ennyit ért el a sokkal kisebb lakosú Szerbia is), de ezzel még nem lehet megnyerni a Covid-19 pandémia elleni csatát (hogy az Ön háborús retorikájánál maradjak). Nem lehet lazítani, és nem lehet a pedagógusokat feláldozni (én nem vagyok pedagógus, a feleségem volt az, és át tudom érezni helyzetüket).

A 2,5 millió – ahogyan azt Kubatov Gábor megsúgta – a választások megnyerésére elég. Ha lesz egyáltalán 2,5 millió, mert a vírus nem válogat, és nagyon sok Fidesz-választó családjában is megtapasztalták, hogy mennyit ér az Ön szavahihetősége!

Addig is Önöknek biztosan szép és vidám nyaruk lesz. Az országnak nem biztos, de hát nem is ez a fontos...

Bódi György

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bódi György járvány koronavírus Kubatov Gábor olvasói levél Orbán Viktor pandémia vakcina védőoltás világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés