Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2021. április 2. 14:36 Forrás: MTI

Márton Anita indulni akar a hazai rendezésű atlétikai világbajnokságon

A gyermeke januári születése után már edzésbe állt olimpiai bronzérmes súlylökő, SZVSE-szakosztályelnök indulni szeretne a 2023-as budapesti szabadtéri vb-n.

Hirdetés

A fedett pályás világ- és Európa-bajnok dobóatléta csatlakozott a hazai vb-re készülő versenyzők számára kiírt Kiemelt Atlétikai Programhoz.

– Amikor tavaly ősszel elindult a program, akkor még a várandóságom közepén voltam, nem láttam, hogyan fog alakulni a jövő. A kislányunk érkezése után két hónappal már kialakult az életritmusunk. Egyelőre úgy tűnik, minden jól alakul. Jeleztem a Magyar Atlétikai Szövetségnek, hogy szeretnék belépni a Kiemelt Atlétikai Programba, és a 2023-as világbajnokságra felkészülni. Jó lesz visszakerülni ebbe a körforgásba – nyilatkozta a 32 éves atléta.

A szabadtéren világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes súlylökőt, nagyon motiválja, hogy hazai világbajnokságon léphetne dobókörbe; addig sok nemzetközi versenyen lesz lehetősége megfelelően felkészülni a viadalra.

„A 2023-as budapesti világbajnokság szupernek ígérkezik, a Gyulai István Memorialon már volt lehetőségem hazai pályán versenyezni, ezt az élményt semmi mással nem lehet összehasonlítani”.

Márton Anita már márciusban megkezdte óvatosan az erőnléti edzéseket, húsvét után már egyre komolyabb munkát fog végezni napi két tréninggel. A tervek szerint április közepén fog először lökni, április végére pedig terveznek egy edzőtábort. A visszatérni a júniusi országos bajnokságon akar, ahol már 18 méter körül szeretne dobni, majd még több más versenyt is tervez a tokiói olimpia előtt, amire csak akkor utazik el, ha reális esélyét érzi a döntőbe jutásra.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: atlétika Márton Anita olimpia súlylökés Tokió világbajnokság
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés