Hirdetés
Tudomány 2021. április 2. 07:37

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: A szakembereknek igazuk van!

A sokat emlegetett húsvéti nyitás helyett ma már ott tart a miniszterelnök, vegyünk vissza a húsvéti látogatásokból. „Óvatosságot kérek!” Majd arányszámokat kezdett nézni.

Hirdetés

„Van egy tudásunk arról, hány napa alatt tudjuk beadni a vakcinákat, ez alapján tudjuk tervezni a jövőt. Két-három hét kell addig, amíg átbillenünk” – kezdte a Kossuth Rádióban Orbán Viktor, majd a szamárvezetőjére, a már m1-en is lobogtatott kisokosásra tekintett. Majd képes volt azt mondani, a nyugati vakcinák széállításában van elakadás, miközben az EU pontosan, előre megmondta, mikor szállítja a közösen megrendelt védőoltásokat.

Megerősítette április 19-én a közoktatási intézményeket kinyitják.

Orbán már azt is tudja, mi lesz majd, ha már hárommillió ember van beoltva, de arról majd csak a jövő héten beszél.

„Vannak, akik azt gondolják, a zárásokkal meg lehet állítani a vírust. Tévednek!” – mondta a miniszterelnök a brit mutánsról. Aki szerint ez a fajta mutáció megállíthatatlan. „Be fog kopogtatni előbb-utóbb a házunk ajtaján!”

Orbán Viktornak nem szimpatikus, hogy egyesek politikai kérdést csináltak a védőoltásokból. Itt most nem magára és pártjára gondolt, amikor rendre arról beszélnek például, hogy a baloldal oltásellenes, ami nettó hazugság, hanem a nyugat-európai országokra, ahol fanyalogtak a kínai és az orosz védőoltások miatt.

„Most nem a kevélység ideje van itt, a szelídség ideje van itt! (...) Emberéleteket kell most menteni!”

Majd csak elkezdett a mikrofonállvánnyal közösen baloldalazni, oltásellenesezni, de előtt még használt egy erős, durva kifejezést nagypénteken: bűn.

Orbán Viktor látja a közhangulatot is.

Foglalkoztatja az a kérdés is Orbán Viktor, hogy mi van, ha nem regisztrál mindenki, és hiába van itt a védőoltás, nem tudják beoltani az embereket. Ma már csak 250 ezer olyan 65 év feletti magyar van, aki regisztrált, de még nem kapott oltást. Legközelebb, amikor találkozik Nagy Katalinnal, már azt mondja majd a miniszterelnök, minden 65 év felettit beoltottak, aki regisztrált. De még kell egy kampány azért, hogy aki eddig nem regisztrált, az megtegye.

Egy hete van az operatív törzsnek arra, hogy lehet-e a 16–18 év közöttieket oltani. Nyugaton már oltják a fiatalokat Pfizerrel. Illetve azon gondolkozik még Orbán, hogyan adható esetleg könnyítés azoknak, akinek van oltási kártyája. Erről majd akkor lehet beszélni, ha már hárommillió ember be van oltva.

„A tényszerű állítás igaz, de nem diktatúrában élünk, hanem demokráciában, szabad világban. A magyarok erre nagyon kényesek” – ezt annak kapcsán jegyezte meg, hogy mi lenne, ha kötelező lenne a védőoltás. A felnőttek esetében szerinte ez nem járható út.

Majd visszatekintettek a magyar–olasz–lengyel csúcsra. Európai Néppártoztak, ahol föladták a hagyományos keresztény, konzervatív értékeket, helyette az LMBTQ őrület pártján áll már...

Húsvéttal fejezték be: mikor pihennek majd azok, akik húsvétkor dolgoznak? „A magyar nem nagyon szereti a patetikus beszédmódot”, de Orbán itt megengedte magának: „ők a mi hőseink!”

Utolsó szavaival szép húsvétot és boldog feltámadást kívánt a miniszterelnök.

Csúcspoén, utólag

Amikor elhangzott nem bírtam leírni, úgy röhögtem.
Orbán Viktor titkosított iratokban látta, hogy a britek nyilvánosságra hozták a biztonsági stratégiájukat, és Orbán szerint ők arra készülnek, hogy az erőviszonyok nyugatról keletre fognak tolódni, a britek pedig ebben okosak.

Ez így tényleg elhangzott a Kossuth Rádióban Magyarország miniszterelnökétől.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus Orbán Viktor pandémia világjárvány Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés