Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Urbán Ágnes médiakutató a Témában: az információk eltitkolása nehezíti a járványügyi védekezést és emberéletekbe kerül
Túl a városon 2021. április 2. 10:02 Forrás: Szeged Televízió

Urbán Ágnes médiakutató a Témában: az információk eltitkolása nehezíti a járványügyi védekezést és emberéletekbe kerül

Nem érti a kormány logikáját Urbán Ágnes, miért titkolnak el egyes járványügyi adatokat, és miért zárják ki a médiát a kórházakból. Mindez csak növeli a bizalmatlanságot az emberekben.

Hirdetés

Korrupciós ügyekben sem szeretjük, ha az állam nem átlátható módon működik, de nagyon komoly szintugrás az, amikor járványkezelésben is eltitkolnak információkat, mert ez nehezíti a védekezést és emberéletekbe kerül.

Urbán Ágnes ezért is támogatja a független szerkesztőségek levelét, amiben azt kérik a kormánytól, nyilatkozhassanak az egészségügyi dolgozók, és a média tájékoztathasson a kórházban végzett munkáról.

A médiakutató emlékeztetett: először mindenki akkor kapta föl a fejét a koronavírusra, mikor megnézte Sky televízió felvételeit a bergamói kórházból.

„Az emberek szembesültek azzal, hogy a folyosókon és mindenhol betegek vannak, és elképesztő a túltelítettség. Sokkoló hatású volt, és akkor elkezdték komolyan venni azok is, akik addig nem tették” – mutatta be a nyilvánosság erejét Urbán Ágnes.

Elmondta: a nyugati világban nincs olyan szintű információelzárás, mint nálunk, azzal együtt, hogy fontos, a média ne keltsen pánikot, pontos legyen és tartsa be a személyiségi jogokat.

Urbán Ágnest a Szeged Televízió hírigazgatója, Balogh Judit kérdezte

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Judit járványkezelés koronavírus média médiapiac sajtószabadság Szeged Televízió Téma
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés